30.500 forintba kerül az utazási koronavírus-teszt

Cikkek Admin Tuesday 4th August 2020

Péntek hajnalra tette közzé a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján azoknak a vizsgáló helyeknek a listáját, ahol elvégeztethető a koronavírus kimutatására szolgáló önköltséges PCR-teszt – írja a Népszava.

100 ilyen helyszín van, zömében magánszolgáltatók végzik a vizsgálatot.

Az árak:

  • A mintavétel 3500 forint,
  • a teszt további 27 000 forint
  • Az angol nyelvű igazolás további 1000 forintba kerül.

Azt is ígérik, hogy az átlagosan 30 500 forint ellenében a tesztek eredménye 24 óra alatt elkészül. Akinek ennél gyorsabban van szüksége a leletre, az 30 500 forint helyett 45 700 forintért juthat még aznap ehhez feltéve, ha délelőtt tíz óráig megtörténik a mintavétel. Ugyanennyit kell majd fizetni akkor is, ha valaki szombati napon kéri a vizsgálatot.

A koronavírus-járvány adatai alapján három csoportba sorolják az országokat. „A kockázatosnak ítélt országokat színkódok jelzi, az ezekből az államokból hazatérőkre 14 napos karantén vár még akkor is, ha teljesen egészségesek. Ezt akkor kerülhetik el, ha fel tudnak mutatni két olyan negatív PCR-tesztet, amelyet a Magyarországra történő belépést megelőző 5 napon belül – legalább 48 órás időkülönbséggel – végeztek el rajtuk. Ha karanténba kell menniük, akkor onnan idő előtt csak akkor szabadulhatnak, ha produkálnak a sárga országból érkezők egy, a piros országból hazatérők pedig két negatív vírus leletet” – emlékeztet a lap.

Augusztus elsejétől mindenkinek magának kell a saját teszteléséről gondoskodnia, ha olyan országból érkezik haza, amely kockázatos minősítésű, de két hétnél korábban akar szabadulni a házi karanténból.

Forrás :24.hu

5.5 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.