Koronavírus: 2022-ig maradhat a karantén, 2024-ig bármikor újraindulhat a járvány ,és ez még nem minden !Részletek a cikkben

Cikkek Admin Thursday 24th September 2020

A Harvard Egyetem tudósainak kutatása szerint a társadalmi távolságtartás szabályai –  a “maradj otthon” rendeletek és a bezárt iskolák – 2022-ig érvényben maradhatnak az Egyesült Államokban, ha nem lesz hatásos oltóanyag a koronavírus ellen – írja a CNN. Bár a kutatók az amerikai eseteket vizsgálták, következtetéseik más országokra is érvényesek lehetnek, ezért érdemes minden ország lakóinak ezzel is tisztában lenni,írja a portfolio.hu

A Harvard Egyetem közegészségüggyel foglalkozó professzora, T.H. Chan és csapata által publikált tanulmánya szerint hiába bízik Donald Trump és az amerikai kormány abban, hogy nyáron lecseng a koronavírus járvány, a kutatócsoport szerint akár 2022-ig is érvényben maradhatnak a járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozó intézkedések. A kutatók a koronavírusról eddig ismert tények alapján tettek becslést erre, szerintük:

az egészségügyi rendszer kritikus mértékű kapacitásnövelése vagy hatékony oltóanyag kifejlesztése nélkül 2022-ig érvényben maradhatnak a társadalmi távolságtartás szabályai. Ha a vírus látszólagosan eltűnne is, 2024-ig újabb járványhullám elindulásától kell tartanunk.

A kutatók szerint a korlátozások feloldása esetén nagyon gyorsan újra terjedne kezdene a vírus, szerintük valószínű, hogy évekig fenn kell tartani a társadalmi távolságtartás intézkedéseit, mely az egyik leghatékonyabb fegyver a járvány ellen. 

Rendkívül fontos kérdés még az is, hogy akik átestek a vírusfertőzésen, immunisak lesznek-e vagy sem a betegségre, mert még ez sem bizonyított tény. Megbízható teszteket kell fejleszteni ahhoz, hogy széles körben megvizsgálják, a fertőzésen átesettek vérében mennyi antitest van jelen és mennyi ideig, amely a vírus elleni védettséget biztosítja. Szintén érdekes kérdés lesz, hogy azok, akik már (elvileg) védettek, visszatérhetnek-e a társadalom normál működésébe, és ez nem okozza-e majd a társadalmak kettészakadását.

Forrás : minden-egyben.com

8.8 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.