1 perce érkezett: Itt a nagy csütörtöki bejelentés! Jöhetnek az uniós pénzek Magyarországra.

Hirek Admin Tuesday 31st January 2023

Mindent aláírt Brüsszel, jöhetnek az uniós pénzek Magyarországra.

A helyreállítási terv után a 2021–2027-es kohéziós források felhasználását magában foglaló partnerségi megállapodás szövegét is elfogadta az Európai Bizottság, ezzel minden akadály elhárult az EU-s támogatások Magyarországra érkezése elől – jelentette be Navracsics Tibor.

A hét elején abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a magyar kormány nevében aláírhattam a nemzeti helyreállítási tervvel kapcsolatos megállapodást. Ma pedig az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar operatív programokat, és magának a partnerségi megállapodásnak a szövegét

– jelentette be Navracsics Tibor, az európai uniós források felhasználásáért és területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

Kifejtette: ezzel elértük a célunkat, az év végéig minden olyan megállapodást aláírtunk az Európai Bizottsággal, amely lehetővé teszi az európai uniós forrásokhoz való hozzáférést. Lehetővé teszi egyúttal 130 milliárd forintnyi előleg megérkezését, így meg tudjuk kezdeni a pályázatok kiírását, elindítani azokat a fejlesztéseket, amelyeket az EU-s forrásokkal támogatni tudunk.

Comments are closed.