1 perce érkezett: Itt a nagy csütörtöki bejelentés! Jöhetnek az uniós pénzek Magyarországra.

Mindent aláírt Brüsszel, jöhetnek az uniós pénzek Magyarországra.

A helyreállítási terv után a 2021–2027-es kohéziós források felhasználását magában foglaló partnerségi megállapodás szövegét is elfogadta az Európai Bizottság, ezzel minden akadály elhárult az EU-s támogatások Magyarországra érkezése elől – jelentette be Navracsics Tibor.

A hét elején abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a magyar kormány nevében aláírhattam a nemzeti helyreállítási tervvel kapcsolatos megállapodást. Ma pedig az Európai Bizottság jóváhagyta a magyar operatív programokat, és magának a partnerségi megállapodásnak a szövegét

– jelentette be Navracsics Tibor, az európai uniós források felhasználásáért és területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

Kifejtette: ezzel elértük a célunkat, az év végéig minden olyan megállapodást aláírtunk az Európai Bizottsággal, amely lehetővé teszi az európai uniós forrásokhoz való hozzáférést. Lehetővé teszi egyúttal 130 milliárd forintnyi előleg megérkezését, így meg tudjuk kezdeni a pályázatok kiírását, elindítani azokat a fejlesztéseket, amelyeket az EU-s forrásokkal támogatni tudunk.

A miniszter mindenkinek köszönetet mondott, aki az elmúlt fél évben támogatta őt, akik előkészítették a szakmai anyagokat, minden szinten egyeztették az elképzeléseinket az uniós intézményrendszerrel, akik segítettek a vállalásokat megtenni, s azokat teljesíteni.

Navracsics egyúttal azoknak is köszönetet mondott, akik folyamatosan kritizálták, bírálták őt és csapatát, ezzel is ébren tartották bennük a teljesítményvágyat. Az előbbiek nélkülözhetetlenek voltak, de az utóbbiak is ösztönzőleg hatottak a fejlesztéspolitikai eredmények elérésére.