10 éve történt a Szita Bence gyilkosság..mind a 3 elkövető kínok között halt meg! Ma Szita Bence sírjánál jártunk… még a szó is elakadt, mikor megláttuk az emlékhelyét…

Október 29-én lesz tíz éve, hogy nevelőanyja két hajléktalan ismerősével megölette Szita Bencét. A felsőmocsoládi gyermek kegyetlen meggyilkolása valósággal sokkolta a közvéleményt. Az ártatlan kisfiúnak azért kellett meghalnia, mert apja új párjának az útjában volt.

Bencének nagyon hányattatott sorsa volt, egy futó kapcsolatból született, édesapja nem volt kíváncsi rá, sose találkoztak. Édesanyja anyagi és mentális okok miatt nem tudott gondoskodni róla, elvették tőle. De aztán megjelent féltestvérének, Lillának az édesapja, Gyöngyi Sándor, aki magához vette a kisfiút, sajátjaként nevelte.

 Bence végre biztonságban érezte magát, nővérével édes testvérként szerették egymást, a fiú teljesen kivirult.

De aztán nevelőapjának új barátnője lett, Polcz Erika, akinek volt egy vele egyidős fia, a két gyerek pedig nem jött ki egymással, folyamatos volt a pár között emiatt a feszültség. Sándor annyira szerette Bencét, hogy egyértelműen kijelentette, ha választania kell a nő és a fia között, utóbbit választja – írja a Bors.

Világítanak a mécsesek…

Brutális gyilkosság

Pár héttel később Erika elcsalta magával a céljai útjában álló Bencét, majd azzal hívta fel párját, hogy a fiú három idegennel eltűnt egy kaposvári játszótérről.

De valójában két nappal a gyermek eltűnése után a rendőrök már biztosak voltak abban, hogy szörnyű bűncselekmény áldozata lett. Ekkor ugyanis a sántosi erdőben megtalálták azt a helyet, ahol a kisfiút különösen kegyetlen módon megölték. Kiderült, a tetteseket megzavarta két vadász, akik felírták Polcz Erika autójának a rendszámát, többek között ez vezette nyomra a rendőröket – írta a

A kisfiú temetése, 10 évvel ezelőtt.Fotós: Lang Róbert / Forrás: Somogyi Hírlap
A nyomozás során kiderült: Sándor úja barátnője a gyilkossággal megbízta két hajléktalan ismerősét, akik a kisfiúval előre kitervelten, különös kegyetlenséggel végeztek.

Bogdán József leütötte a gyermeket, akinek sírját akkor már megásta a másik tettes, Kertész József. Erika mindvégig velük volt, a sötétben lámpával világított és végignézte ahogy Bogdán egészen a frissen ásott gödörig húzza a fiút, majd belefogott Bence kegyetlen, szándékosan elnyújtott, csaknem 25 percig tartó kínzásába. Összevissza ütötte, rugdosta a földön fekvő gyereket. A fiú még életben volt, amikor egy gödörbe húzták. Gyilkosai homokot szórtak a fejére, és élve eltemették. Ekkor jöttek a vadászok, ezért átvitték a holttestet egy másik helyre. A borzalmakat Erika a bíróságon szenvtelen hangon mondta el és soha, egyetlenegy könnycseppet sem hullatott a megölt kisfiúért, nem mutatott megbánást.

A Pécsi Ítélőtábla 2014. január 10-én meghozta jogerős ítéletét: Polcz Erikát, Bogdán Józsefet és Kertész Józsefet tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték.

Karma

Sokak szerint a karma lépett működésbe, amikor először Erika halt bele 2017-ben daganatos betegségébe, de két évvel később két társa is daganatban hunyt el a börtönben.

 A sors beteljesítette azt, amit egy emberként kívántak Bence gyászolói: immár egyetlen tagja sem él a Szita Bencét bestiális kegyetlenséggel meggyilkoló triónak. 

A hármasból utolsóként Kertész József ereszkedett a pokolba. Ezzel teljesült édesanyja kívánsága: túlélte gyermeke gyilkosait!

Bence nevelőapja, Gyöngyi Sándor is elhunyt, belebetegedett, belehalt a fájdalomba. 

Közös sírban nyugszanak.Fotós: Lang Róbert