2 perce jött a hír! KÁOSZ A Balatonnál! Sok helyen menekülnek a turisták!

Pénzcentrum kérdésére a Szállás.hu marketingmenedzsere azt közölte, hogy a hozzájuk mostanáig beérkezett foglalások tavalyhoz képest időarányosan 40 százalékos emelkedést mutatnak. Ennek ellenére nem egyértelmű, hogy a vendégéjszakák száma is ennyivel nő majd, csupán arra utal, hogy a vendégek idén előbb kezdték el lefoglalni a nyári időpontokat.

„A nyárral kapcsolatban még nem kaptunk olyan visszajelzést, hogy telt ház lenne, illetve nem is mindenki teszi foglalhatóvá még a teljes nyári kapacitását” – írta Kelemen Lili. A szakember elmondta, nyári foglalásaik harmada a Balaton térségébe szól, ahol átlagosan 13 ezer forint egy éjszaka egy főre, ami 4,9 százalékos drágulást jelent.

A déli parton Siófok környékén (az Ezüstparton és Zamárdiban) is valamennyire felfelé kúsztak az árak. Például a fagylalt gombóca a korábbi 230-250 forint helyett jellemzően inkább 250 forint. A palacsinta 220 forint helyett 300 forintba kerül. Lángost találtunk 1500 forintért is, bár többnyire – esetenként éppen hogy – ezer alatti árat igyekeznek a büfékben kiírni. Ezek az eltérések ugyan nem túl jelentős összegek a tavalyihoz képest, de egy gyerekes család a nap végén biztosan megérzi a különbséget.

A büfék helyett sokan inkább hiperbe mennek