Vészjelzést adtak ki az országra!

Cikkek Admin Thursday 15th April 2021

Hamarosan elbúcsúzhatunk ettől a viszonylag kellemes időtől, szerdától hidegfront érkezik, markáns szélvihar kíséretében.
“A modellek hasonló számításai alapján a télimádók kezdhetnek örülni, hiszen csütörtökön viharos, a Bakonyban akár orkán erejű széllel és hóval, szibériai eredetű sarkvidéki fagyos levegő árasztja el a Kárpát-medencét” – írja a metkep.hu.

Szerdán ér el minket a hidegbetörést hozó ciklon. Ennek eleinte előoldalán leszünk, így az északi megyéket leszámítva megenyhül az idő és délen ismét 8-10 fok lesz. Mint írják, északra azonban nem tud feljutni a meleg, ott fagypont körül lesznek majd a hőmérsékletek. Szerdán már jelentős mennyiségű csapadék eshet, északon, északnyugaton havas eső, eső és hó formájában. Az északnyugati csücsökben és a magasabb pontokon lehetséges, hogy megmarad a hó.

Csütörtök hajnalban ideér a hidegfront. Ekkor viharos, általában az óránként 60-80 kilométert, a Bakonyban, a budai hegyekben, a Pilisben, az Alpokalján és a Börzsönyben, valamint a Balatonnál a 100-110 km/h-s széllökések is lehetnek.

A szél sarkvidéki hideget hoz, ami órákon belül néhol közel húszfokos lehűlést okozhat. Éjjel még csak az ország nyugati és északi részein, reggelre már a Tisza vonalánál is fagyhat. Estére országszerte mínusz öt fok köré, alá, északon akár mínusz tíz fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Péntek reggelre ezeken a részeken is mínusz 7, mínusz 10 fokig hűlhet a levegő, miközben erős, viharos szél fújhat.

2.5 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.