SMS-ben búcsúzott anyjától – önkezével vetett véget életének a magyar énekesnő fia!

Cikkek Admin Thursday 15th April 2021

Húszévesen vetett véget az életének a fiú, aki anyjának, Csillának sms-t írt a szörnyű tragédia előtt.

Dani szerelmi bánatában lett öngyilkos – erről édesanyja, Szabó Csilla, a Bojtorján együttes egykori énekesnője beszélt egy hetilapnak. Amikor a fiú számára kiderült, párja megcsalja őt, végzetes elhatározástra jutott.-írja a twn.hu

„Nagyon szeretlek titeket! Ne haragudjatok rám! Találkozunk ott!” -írta utolsó üzenetében.

Néhány érdekesség az együttesről :TörténetNépszerűségük a nyolcvanas évek elején volt a tetőponton. Többször jártak az Amerikai Egyesült Államokban, és játszottak a londoni Wembley Stadionban. 1981 óta Kansas állam díszpolgárai. 1984-ben Nashville-ben fesztiváldíjat nyertek. Több gyereklemezen közreműködtek dalszerzőként és előadóként, állandó közreműködői Halász Judit lemezeinek és koncertturnéinak.

Az eredeti Bojtorján tagság a következő zenészekből állt: Buchwart László (akusztikus és elektromos gitár, ének), Kemény Győző (akusztikus gitár, hegedű, dobro, ének), Pomázi Zoltán (6 és 12 húros akusztikus gitár, autoharp, ének) és Vörös Andor (pedal steel – gitár, szintetizátor, zongora, harmonika, öthúros bendzsó, ének).

A két utóbbi tag írta és hangszerelte a Bojtorján dalok túlnyomó részét. A zenekar állandó vendég zenészei voltak Sötét Gábor (basszusgitár) és Barna Zoltán (Csibi) – dob.

Az együttes 1999-ben újjáalakult, és Új Bojtorján néven koncertezik Magyarországon, valamint Erdélyben, Székelyföldön. Saját hanglemezkiadójuk jelenteti meg a zenekar új lemezeit, melyek zenei felvételei saját zenei stúdiójukban készülnek. Magyarországon főleg gyerekkoncertekkel, Székelyföldön pedig monstre, háromórás koncertjeikkel aratnak sikert.

TagokGál István dob, ütőhangszerekPomázi Zoltán gitárok, autoharp, énekSzula Miklós basszusgitárTóth András elektromos és akusztikus gitár, dobro, mandolin, öthúros bendzsóVörös Andor pedál steel-gitár, harmonika, zongora, szintetizátor, énekBuchwarth László akusztikus és elektromos gitár, énekVolt tagokBordács AttilaBuchwart LászlóKemény GyőzőOrbán JózsefDiszkográfia1981.

Csavargódal1983. Történetek1984. Karácsonyi album1987. A négyszögletű kerek erdő1989. Bojtorján1990. Keljfeljancsi1999. Új Bojtorján – Régi dalok2001. Karácsonyi Album 2.2004.

Négyszögletű Kerek Erdő (új dalokat is tartalmaz az 1987-ben megjelent bakelitlemezhez képest)2008. Összetartozunk2008. Éjszakai Rádió (Pomázi Zoltán szólólemeze)2009. A cinege cipője (Pomázi Zoltán szólólemeze gyerekeknek)2010. Suttogás a szélben (Pomázi Zoltán szólólemeze)Kiadatlan rádió- és tv-felvételek1976:

Az útonNem lennék sohasemElmondanámVárlak (dallama megegyezik Eszményi Viktória Ilyen a természetem c. daláéval)1978: Dal ÁgotárólJack, a kiskakas1980 A nagypapa órája-írja a wikipédia.

5.9 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.