AJJJAJ!! Magyarország történetének legdurvább hóvihara érkezhet hétvégén! Vészjelzést adtak ki ezekre a megyékre!

Cikkek Admin Wednesday 27th October 2021

AJJJAJ!! Magyarország történetének legdurvább hóvihara érkezhet hétvégén?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közzétett bejegyzésből kiderült, hogy csütörtökön markáns lehűlés érkezik, és a Dunántúlon már éjszaka beköszönthet a hideg.

Az ország nagyobb részén éjszaka és reggel sokkal enyhébb idő lesz, mint másnap délután, estére már az egész országban fagypont alá fog hűlni a levegő. Sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél, míg csapadék főként a nap első felében fog lehullani.-írta meg a liner.hu.Egyelőre kérdéses, milyen formában hullhat le a csapadék, ugyanis a szerdán érkező felhőkből a legtöbb helyen még eső fog esni, ezt viszont később havazás és ónos eső válthatja. A legnagyobb bizonytalanságot az jelenti, hogy nem tudni, a fagyos levegő mikor éri utol ezt a csapadékzónát.

Országos előrejelzés: szerda

Éjjel átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, napközben azonban ismét erősen felhős, illetve borult idő lesz a jellemző. Délelőtt szórványosan, a délutáni, esti órákban már sokfelé várható eső. Főként az északi, északnyugati megyékben számítani lehet havas esőre, havazásra is. Néhol ónos eső sem kizárt. Az északi, északnyugati szél több helyen megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +12 fok között alakul, a délkeleti országrészben mérhetik a magasabb értékeket.

Országos előrejelzés: csütörtök

Délelőtt még jobbára borult idő várható, majd délután nyugat felől egyre több helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, felhőátvonulások lehetnek, estig inkább csak a Tiszántúlon maradhat borult az ég. Sokfelé, estétől már inkább csak a Tiszántúli területeken valószínű csapadék: az esőt nyugat, északnyugat felől havazás váltja fel mindenütt. Az északi, északnyugati szél megerősödik, sok helyütt viharossá fokozódik. A hajnali, reggeli órákban általában -9, +9 fok valószínű, napközben pedig fokozatosan hűl a levegő.

Felhőátvonulások várhatók, a nyugati országrészben hosszabb, a keleti tájakon rövidebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat hózápor. Az északnyugati, nyugati szelet erős, a Dunántúlon több helyen viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -15 fok között alakul, de a havas, derült, szélvédett részeken akár -16, -20 fokot is mérhetnek. Valószínűleg délután sem lesz melegebb -1, -9 foknál.-írta mega met.hu.

Kitört a hókáosz Németországban: hatalmas dugók, beállt autópályák – Ez jön hozzánk is? – fotók
Súlyos közlekedési fennakadásokat okozott Németországban a havazás és a hideg, keddi sajtójelentések szerint több autópálya-szakaszon egész éjjel állt a forgalom.
Országszerte több százan töltötték az éjszakát elakadt vagy az úttesten keresztbe fordult kamionok miatt keletkezett közlekedési dugókban a mínusz tíz Celsius-foknál is nagyobb hidegben. Az utakon rekedt autósokat és teherautósofőröket sokhelyütt a tűzoltóság látta el vízzel és meleg étellel. 37 kilométeres torlódás alakult ki a járhatatlan utak miatt.

8.8 ezer Megosztás

Comments are closed.