Orvosi műhiba miatt halt meg az újszülött Andriska. Az orvos ezt mondta: ” Nem baj, majd a következő gyereket hamarabb kihúzzuk! “

Cikkek Admin Thursday 15th April 2021

Orvosi műhiba miatt halt meg az újszülött Andriska. Az orvos ezt mondta: ” Nem baj, majd a következő gyereket hamarabb kihúzzuk! “Már minden be volt rendezve, a kis Andrást kivasalt, összehajtott ruhák várták a takaros gyerekszobában. Ám a szülők sosem vihették haza gyermeküket: a baba ugyanis születése előtt meghalt. A szülők szerint hiába jelentek meg rendszeresen a terhességnél előírt vizsgálatokon, az orvos elmulasztotta a két utolsó tesztet.

Bódi András (30) és felesége, Bódiné Bálint Andrea (31) ezért pert indított.

– Annál az orvosnál szerettem volna szülni, ahova tinédzserkorom óta jártam – mesélte Andrea. – A terhességgel nem is volt gond: 2015 júniusára voltam kiírva. Az utolsó vizsgálaton azonban nem jelent meg az orvos, majd a másnapra halasztott viziten sem. Helyette egy doktornő közölte velünk, hogy a babának nincs szívhangja, a kicsikém nem él – csuklott el Andrea hangja.

A nő végül két nap múlva szülte meg a halott babát.

– Míg másoknak a szülés a földöntúli boldogság, nekem maga a rettenet volt: borzasztó, de még így, hogy tudtuk, hogy nem él, mégis azt vártuk, hogy felsírjon a kisbabánk! – borult az asztalra az asszony.

Andreának és férjének, állításuk szerint ezek után mind­össze annyit mondott a nő orvosa: „A következővel majd nem várunk ennyit!”

– Azt mondták, hogy a nyakára csavarodott a köldökzsinór a babánknak – folytatta Andrea, akinek a rokonai a gondosan berendezett kis­szobából mindent kipakoltak, mire hazaértek. A csecsemőt rögtön elvették a szülőktől, mondván, hogy már két napja elhunyt, nem lenne jó, ha így látnák.A család a történtek után pert indított a kórház ellen, 10 millió forintot követel.

– Az időben elvégzett vizsgálattal megállítható lett volna a halál okaként megállapított köldökzsinór-összenyomódás – magyarázta dr. Ábrahám László, a család jogi képviselője. – Ez a komplikáció egy műtéti eljárással orvosolható: feltételezhetően megmenthette volna a gyermek életét. A mulasztással a kezelőorvos a születendő gyermeket az életben maradás esélyétől fosztotta meg, míg a felpereseket megfosztotta annak esélyétől, hogy egészséges, élő gyermekük születhessen – mondta az ügyvéd.

A szülők a mai napig próbálják feldolgozni a tragé­diát: most is mindennap beszélnek róla. Andrea szerint minden percben ott voltak egymásnak, és végig azt vallották, hogy az idő begyógyítja a sebeket. Az igazi gyógyír azonban a család számára kislányuk, Bianka, aki egy éve érkezett hozzájuk.

Forrás: https://www.minden-egyben.com/hirek/dramai-hir-8-napos-nemzeti-gyasz-koveti

6.1 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.