Újra bevezetik az idősek vásárlási idősávját EZEKEN a helyeken! ITT vannak a pontos részletek:

Cikkek Admin Thursday 15th April 2021

Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság ajánlást fogalmazott meg, hogy március 1-je és 15-e között vásárlási idősávot vezessenek be a Városi Piacon. Az ajánlás szerint ebben a két hétben, a 12 és 13 óra közötti idősávban csak a 65 év felettiek vásárolhatnának.

Ők a saját belátásuk szerint ezen kívüli időben is mehetnének a piacra, azonban a megjelölt egy órát nekik szeretnénk fenttartani – írta Facebook-bejegyzésében a székesfehérvári polgármester.A bevételkiesés ellentételezésére a kereskedőknek 10 százalék kedvezményt biztosítanának a bérleti díjból. Cser-Palkovics András azzal indokolja a lépést, hogy „a járvány legnehezebb időszaka előtt áll az ország a következő két hétben, a fertőzések számának drasztikus emelkedésére számítanak a szakemberek. Ahogy eddig, így ezután is a lehető legtöbb eszközzel védeni kell a fokozottan veszélyeztetett időseket.”

Ez tehát az első olyan önkormányzat, amely a harmadik hullámban valamilyen formában az idősek vásárlási sávjának alkalmazását választja. Az első és a második hullám alatt országosan volt délelőtt egy kétórás vásárlási idősáv, amikor csak a 65 év felettiek lehettek a boltokban, gyógyszertárban, aztán a második hullám alatt, közeledve a karácsonyi bevásárlási időszakhoz, a kormány ezt a vásárlási idősávot eltörölte.

Forrás: http://www.nemzetihirek.com/2021/03/most-erkezett-ujra-bevezetik-az-idosek.html

5.5 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.