Alig fél órája rossz hírt jelentett be ORBÁN VIKTOR! Így készülj a továbbiakban:

Cikkek Admin Thursday 15th April 2021

Orbán Viktoraz operatív törzzsel történt egyeztetés után érkezett a Kossuth Rádióba, így a legfrissebb járványügyi adatokat is meg tudta már osztani a hallgatókkal.


Kossuth Rádióban részletezte, milyen szigorításokról döntött a kormány az elmúlt napokban.
Péntekre elhunyt 6369 új beteget regisztrátak, elhunyt 143 beteg és 677-en vannak lélegeztetőgépen.

07:09
Kormányfői interjú
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozik.

07:10Két hétre bezárják az üzleteket, egy hónapra az iskolákatAz óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárják. Az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárják – hangzott el a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás Gergely szólt arról is, hogy március 22-től kezdődhet meg egy fokozatos nyitás.

07:34
Orbán Viktor: Nem volt más választás
Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy nem volt más választás, mint szigorítani.

07:35
Hirdetés

Tragédiáról beszéltek a járványügyi szakemberek
Tragédia lesz, ha nem lépünk – ezt mondták a járványügyi szakemberek. A kormány ezt meghallgatta, és ennek fényében döntött – mondta Orbán Viktor. A kormányfő is fenntartással vseltetik azzal a véleménnyel kapcsolatban, hogy most zárni kell, hogy nyitni lehessen. Húsvéttól lehet nyitás.

07:37
Március 8-án nyitva lesznek a virágboltok
Most a harmadik hullámban vagyunk, és ez erősebb lesz, mint a második hullám – mondta a kormányfő. A bölcsődéket egyelőre nem zárják be – tette hozzá. A szolgáltatásoknál ami az élethez kell annak mennie kell – mondta Orbán Viktor. Az étterem, kaszinó, szálloda, műszaki cikkeket árusító boltoknak be kell zárnia – tette hozzá a kormányfő. A virágboltok esetében március 8-án még nyitva lehetnek nőnapon.

07:39
Minden érintett ágazat segítséget kap márciusban
A bértámogatást, amit korábban csak a turizmushoz kapcsoltunk, azt minden ágazatra kiterjesztjük. A katásoknak nem kell fizetniük erre az időszakra, az egész márciusi hónapra megkapják a bértámogatást és az adókedvezményeket – mondta Orbán Viktor. Most azzal van a baj, hogy mutáns vírusok érkeznek Magyarországra különleges üdülőhelyekről hazatérő emberek – tette hozzá. Ezeket a luxusvakációkat halasszák el, mert hazahozhatnak olyan vírusokat, amik másokat bajba sodorhatnak.

07:43
20 ezer főre is felmehet a kórházban ápoltak száma
Orbán Viktor elmondta, hogy az oltások körül van némi technikai zavar, de a teljes terv jól halad. Már több mint 2,8 millióan regisztráltak oltásra, és április elejére már 2,5 millió beoltott ember lesz, és július elejére 8 millió beoltott lehet. Drámai kihívások lehetnek a kórházakban – mondta Orbán Viktor. 6389 új fertőzőtt van, 143 ember meghalt, és 6877 ember van jelenleg kórházban, és ez a szám felmehet 20 ezerre is – ismertette a kormányfő. Minden erőforrást mozgósít a kormány, lesz elég ágy, lélegeztetőgép és ember is. A magánegészségügyben dolgozókat is mozgósíthatják.

07:44

Orbán Viktor: Teljesen megbízhatatlanok az uniós szállítások
Orbán Viktor elmondta, hogy a kínai vakcinának egyelőre semmilyen mellékhatása nem volt az ő esetében. Sokfajta lehetőség van az oltások esetében – tette hozzá. A kínaiak a szállításaikkal hibátlanul teljesítenek. Az uniós szállítások tragikusak – mondta a kormányfő.Az oroszok lényegében tartják az ütemek

07:46
Felülvizsgálják a kiküldött SMS-ek kapcsán a hibákat
Orbán Viktor elmondta, hogy eddig személyes ismerettség alapú volt az oltás, így át kell állni az adatalapú oltásra. Az utóbbi esetében előfordul olyan, hogy olyanokat hívnak be, akiket már beoltottak. Nagyon sok ember nem ott lakik, ahol be van jegyeze.Az egész folyamatot most leállították, és egy külön operatív csoport áll fenn, hogy javítsák ezeket a problémákat.

Forrás: https://www.minden-egyben.com/hirek/dramaialig-fel-oraja-rossz-hirt-jelentett

3 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.