Fontos bejelentést tett Orbán Viktor az indiai mutánsról! Erről jobb, ha te is tudsz!

Cikkek Admin Saturday 19th June 2021

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor az indiai mutánsról! Erről jobb, ha te is tudsz!

Már a szakrendelőkben is azonnal beadják az oltást annak, aki a helyszínen úgy dönt, kéri az oltást. Két, indiai mutánssal fertőződött beteg is van már, nincs utazási előzményük, állapotuk nem súlyos.

Nem múlt el a járvány
Megszűnt a maszkviselés a kültereken. Azokon a helyeken, ahol védettek és nem védettek egyaránt vannak, ott viselni kell: üzletek, bevásárlóközpontok, tömegközlekedés. A koronavírus-járvány harmadik hulláma lecsengőben van – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Valamennyi járványügyi adatunk javulóban van. 999 beteget ápolnak kórházban lélegeztetés nélkül, és 121-en vannak lélegeztetőgépen. Továbbra is az egyéni védelemre kell koncentrálni. Hazánkban hat vakcina érhető el, kérjük, regisztráljanak – mondta.

Annak ellenére, hogy kedvezőek az adatok, mégis vannak még fertőzöttek. Országos szinten 39 százalékos csökkenés látható. A fertőzöttek átlagéletkora 42 év, és a gyógyultak átlagéletkora is hasonló.

A regisztrált új fertőzöttek 21 százaléka a 40-49 éves, 19 százaléka a 30-39 évesek közül került ki.

Itt az indai mutáns
A regisztrált esetek 14 százalékát Budapesten, 13 százalékát Pest megyében, 9 százalékát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében azonosították. A változás dinamikáját tekintve a legnagyobb csökkenés Somogy megyében volt 57 százalékkal, Csongrád-Csanád megyében 53 százalékos csökkenés volt. 9 százalékos növekedés volt Vas megyében – mondta Müller Cecília.

KÉT EMBERT REGISZTRÁLTAK AZ INDIAI MUTÁNSVÍRUSSAL – mondta. Az egyik már meggyógyult, a másik még kórházban van. A két fertőzött nem volt külföldön.

A hezitálók ne gondolkodjanak most már tovább, hanem oltakozzanak, hiszen láthatják, hogy az oltások biztonságosak – emelte ki.

A szennyvízadatokról azt mondta, hogy nemcsak csökkenő, hanem jelentősen csökkenő tendencia látható mindenhol.

A szuperfertőzőnek tartott indiai duplamutáns újabb tünete, a feketegomba-fertőzés főleg a kezeletlen cukorbetegeket érinti, és további 3 új tünetet is produkál.

A feketegomba-fertőzés halálos, ha nem kezelik időben, illetve ha legyengült az immunrendszer.

A feketegomba-fertőzés tünetei
Egyre több olyan, az indiai mutáns által fertőzött koronavírusos beteget regisztrálnak Indiában – de más országban is jelentkezett már a tünet-, akin a feketegomba-fertőzés jeleit figyelték meg. De olyanoknál is kialakult, akik felépültek a betegségből, ők nem sokkal a Covid után produkálták a tüneteket.

A feketegomba-fertőzés elszíneződhet az orr, látászavar és mellkasi fájdalom alakulhat ki. A “fekete gombaként” is ismert mukormikózis (mucormycosis) fertőzés előfordulása a Covid-19-en átesett páciensek körében csaknem négyszer-ötször olyan magas, mint a világjárvány előtt.

A legnagyobb veszélyt a cukorbetegekre jelenti, valamint azokra, akiket szteroidokkal kezeltek, vagy hosszú időt töltöttek intenzív osztályon.

Az indiai mutáns eltérő tünetei
A csaknem 120 millió lelket számláló nyugat-indiai Mahárástra államban már 300 feketegombás esetet jelentettek, továbbá hasonló számokról tudni Gudzsarát államból is, ahol eddig már négy nagy településen, köztük a legnagyobb városban, Ahmedábádban azonosították ezt a ritka fertőzést. David Denning, a Manchesteri Egyetem professzora szerint nemcsak Indiában, hanem már más országokban is észleltek ilyen eseteket.

Arról már korábban írtunk, hogy az indiai mutáns tünetei eltérnek a többi variánsétól. Kutatók az új variáns a korábban jól ismert tünetek (pl. a láz, a száraz köhögés, a szag- és ízérzékelés elvesztése, a légzési nehézségek stb.) mellé az alábbi három tünetcsoportot jelölték meg a vizsgálatok szerint:

kötőhártya-gyulladás (pink eyes): ez a szem kipirosodását, duzzanatát, váladékozását jelenti
emésztőrendszeri panaszok: hányinger, hányás, hasmenés
hallással kapcsolatos panaszok: fülzúgás, fülcsengés, szédülés
A vírus indiai variánsát 2020 októberében azonosították, majd 2021 márciusában jelölték meg kiemelt kockázatúnak. Azóta folyamatosan növekedett az elemzett mintákban a variáns aránya. India mellett a világ több országában is megjelent ez a variáns.

Forrás: https://www.minden-egyben.com/hirek/fontos-bejelentest-tett-orban-viktor

1.5 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.