1 perce jött a hír! Pokolian nagy a baj! Jelentette Rusvai Miklós virológus

Cikkek Admin Friday 23rd July 2021

1 perce jött a hír!Gyerekek ezt már ne !Pokolian nagy a baj!1 perce bejelentette Rusvai Miklós virológus az ÉV EGYIK LEGROSSZABB HÍRÉT! Ez bizony Téged is érint!


Rusvai: a negyedik hullám az idősekre jelentheti a legnagyobb veszélyt

Rusvai Miklós a Mokka vendége volt, a műsorban pedig a negyedik hullámról, valamint annak veszélyeiről beszélt.

A várhatóan ősszel érkező koronavírus-járvány negyedik hulláma elsősorban a még oltatlan idősekre jelenthet a legnagyobb veszélt.

Rusvai Miklós virológus, egyetemi tanár szerint az idősek vannak a legnagyobb veszélyben

Rusvai Miklós úgy véli, a járvány új hulláma attól is függ, hogy mennyien oltaltják be magukat.

Magyarországon nagyjából 8,5 millió az a személy, aki oltható, tehát a 12 év feletti korosztály. 5,5 millió embert már beoltottunk, a maradék 3 millióból körülbelül 1 millió az, aki már etesett a fertőzésen, d enem oltatta magát. Azt mondhatjuk, hogy optimális esetben 70 százalékos az átimmunizáltság. Ez már megakadályozhatja egy olyan mértékű járvány kialakulását, hogy igazi hullám legyen.

Az idősek fokozott veszélyeztetettségét a virológus azzal magyarázta, hogy őket más betegségek is érintik, az immunrendszerük nem reagál megfelelően. Így számukra nagyon fontos, hogy megkapják minkét oltást.

Azoknál az időseknél, akik korán, január, február környéként kapták meg a vakcinát, már lefelé jár az immunitás, így minél előbb meg kell teremteni a harmadik oltás lehetőségét.

Forrás: https://www.minden-egyben.com/hirek/1-perce-jott-a-hir-gyerekek-ezt-mar-ne-2

4.5 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.