Órákon belül lecsap az ítéletidő, ha ezeken a területeken vagy, légy óvatos! A fél országra narancssárga riasztást adtak ki

Cikkek Admin Friday 12th August 2022

További heves zivatarokra, intenzív esőzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mai időjárás: a délelőtt első felében – a keleti országrész felett lévő maradványfelhőzetet leszámítva – napos idő lesz, majd előbb a déli és a keleti országrészben, később másutt is egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Napközben az ország déli és keleti felében fordulhat elő nagyobb számban zápor, zivatar, majd a késő délutáni, esti óráktól délkelet felől egy kiterjedt zivatarzóna érkezik, majd halad északnyugati irányba.

A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Időnként megélénkül az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-33 fok között valószínű. Késő estére 20-27 fok közé hűl le a levegő – írja a met.hu.

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.07.16. péntek éjfélig

A Balaton Siófoknál 25, a Velencei-tó Agárdnál 24.5 fokos.

Budapesten ma a déli órákig túlnyomóan derült vagy kissé felhős, csapadékmentes időre számíthatunk. Ezt követően erőteljes gomolyfelhő-képződés veszi kezdetét, és a fátyolfelhőzet is megvastagszik. Délután egy-egy zápor, zivatar nem zárható ki, ám az esti, késő esti órákban délkelet felől egy kiterjedtebb zivatarzóna érheti el a térséget. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Napközben időnként megélénkül az északkeleti szél, de zivatarok környezetében szélerősödés is lehet.

Holnapi időjárás: szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, a Tiszántúlon lehetnek hosszabb, másutt többnyire csak rövid napos időszakok, sőt, a nyugati megyékben tartósan zárt lehet a felhőtakaró. Országszerte várható zápor, zivatar, a keleti tájak kivételével ismétlődő jelleggel, a nap bármely szakában, illetve nyugaton tartós eső is valószínű, területi átlagban is jelentős mennyiségű csapadékkal. Az északias szelet a Dunántúl nyugati részén erős lökések kísérhetik, illetve zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A délutáni órákban 23-33 fok közötti hőmérséklet valószínű, hűvösebb idő nyugaton, délnyugaton, melegebb pedig keleten, északkeleten lesz.

Vasárnapi időjárás: erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás többfelé záporral, zivatarral, legkisebb eséllyel keleten várható csapadék, ahol több lehet a napsütés. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik az északias szelet, illetve zivatarban viharos lökések is lehetnek.

A hőmérsékleti minimumok 16-22, a maximumok 27-34 fok között alakulnak.

8.8 ezer Megosztás

Comments are closed.