10 gyógynövény, ami azonnal leviszi a magas vérnyomást

Cikkek Admin Sunday 26th September 2021

Rengeteg felnőtt ember él magas vérnyomással, amelynek diagnosztizálásakor az első lépés a csökkentés irányába tett lépések. Nagyon fontos észben tartani, hogy a gyógyszeres kezelés mellett kiemelkedően fontos az egészséges táplálkozás és további természetes terápiás lehetőségek alkalmazása.

A következő gyógynövények segítségedre lehetnek ebben. Ne feledd, hogy túlzottan nagy mennyiségben fogyasztva minden okozhat mellékhatásokat. Érdemes az orvosoddal konzultálni a lehetőségekről és kockázatokról.

1# Bazsalikom
A bazsalikomban található eugenol gátolhatja azon anyagokat, amelyek rugalmatlanná teszik az erek falát. Rágcsálókkal folytatott kísérletek vérnyomáscsökkentő hatást mutattak.

2# Fahéj

Szintén rágcsálókkal folytatott tanulmányban írták le, hogy a fahéj kivonatát intravénásan adva, a hirtelen jelentkező és hosszabb ideje fennálló magas vérnyomást is csökkenti.

3# Kardamom
Egy kisebb tanulmány, 20 vizsgálati alany részvételével azt mutatta ki, hogy a kardamom por jelentősen csökkenti a vérnyomásértékeket. A résztvevők 12 héten keresztül, napi 1,5 g-ot fogyasztottak.

4# Lenmag
Az omega-3 zsírsavakban gazdag lenmag több tanulmány szerint is vérnyomás csökkentő hatással rendelkezik. A legjobb eredményt eddig 12 héten keresztül fogyasztott, napi 30-50 g őrölt lenmag mutatta. Az érelmeszesedés, a magas koleszterin szint megelőzésére és a cukor tolerancia növelésére is ajánlott.

5# Fokhagyma
A fokhagyma blokkolja a koleszterin képződést és emeli egy vegyület, a nitrogén-monoxid szintjét a szervezetben, amelynek hatására az erek ellazulnak és kitágulnak, csökkentve ezzel a vérnyomást.

6# Gyömbér
Állatkísérletekben serkentette a vérkeringést és csökkentette a vérnyomást azáltal, hogy az erek simaizmainak segített ellazulni.

7# Galagonya
A tradicionális kínai orvoslásban is évezredek óta használt gyógynövény. Rágcsálókkal folytatott kísérletekben megfigyelték, hogy csökkenti a vérnyomást, megelőzi az erek merevségének kialakulását és csökkenti a koleszterin szintet.

8# Zellermag
Vízhajtó hatásának köszönhetően vérnyomás csökkentő is egyben. A magokat vagy az egész növényt kifacsarva/leturmixolva alkalmazható.

9# Levendula
Kísérletek kimutatták, hogy a levendula képes csökkenteni a pulzust és a vérnyomást is. Nyugtató teakeverékekben is sokszor alkalmazzák.

10# Macskakarom
A tradicionális kínai orvoslásban magas vérnyomás és neurológiai problémák kezelésére is alkalmazzák.

Forrás: https://www.tudasfaja.com/10-gyogynoveny-ami-azonnal-leviszi-a-magas-vernyomast/

1.1 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.