Kiadták a riasztást – nagy vihar közelít, mutatjuk hol csap le először

Cikkek Admin Sunday 26th September 2021

Pénteken és szombaton még nyári melegre kell készülni, vasárnap azonban már viharossá válhat az időjárás.


Szombat
Sok napsütésre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék általában nem valószínű, de a délutáni, esti órákban az Alpokaljára esetleg besodródhat egy-egy zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között várható.
Vasárnap
Általában többórás napsütésre számíthatunk fátyolfelhőkkel, de főleg a nyugati, északnyugati megyékben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés és helyenként előfordulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar. A Kisalföldön időnként megélénkül az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet többnyire 8 és 15 fok között alakul, az északkeleti völgyekben, illetve a homokhátságokon azonban hidegebb is lehet. A maximum 24 és 29 fok között várható.

Hétfő
A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 8 és 15 fok között alakul, az északkeleti völgyekben, illetve a homokhátságokon azonban hidegebb is lehet. A csúcsérték 24 és 29 fok között valószínű.


Kedd
Általában sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet többnyire 8 és 15, a maximum 24 és 29 fok között várható.


Szerda

Általában többórás napsütésre van kilátás, fátyol- és gomolyfelhőkkel. Számottevő csapadék nem valószínű. A Dunántúlon több helyütt megélénkül a déli, délkeleti szél. A hajnali hőmérséklet 8 és 16, a csúcsérték 24 és 30 fok között várható.


Csütörtök
A fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett több órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a délkeleti szél. A hajnali 8, 16 fokról 24 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

4.9 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.