3 magyar ember halt meg Ausztriában… ketten szörnyethaltak, egy ember a kórházban halt meg…

Szombat reggel összeütközött egy személyautó és egy autóbusz Ausztriában, Salzburg közelében. Két ember a helyszínen meghalt, a harmadik a kórházban vesztette életét. Mindhárman magyarok voltak.

Összeütközött egy magyar rendszámú személygépkocsi és egy utasok nélküli helyi autóbusz szombat reggel Ausztriában, Salzburg mellett. Az autóban lévő két utas a baleset helyszínén meghalt, a személygépkocsi vezetőjét mentőhelikopterrel szállították a salzburgi kórházba, ahol nem sokkal később életét vesztette – írja a osztrák médiára hivatkozva az index.hu.

Fotók forrása: osztrák vöröskereszt

A 25 éves magyarországi sofőr a B164-es úton Leogang felé haladt autójával, a járműben egy 29 és egy 36 éves magyar nő is ült – közölte a rendőrség. A sofőr a havas úton valószínűleg elvesztette uralmát a jármű felett, és frontálisan összeütközött egy szembejövő autóbusszal.

Az 51 éves helyi buszsofőr megpróbált kitérni, de nem tudta megakadályozni az ütközést. A busz a meredeken lejtő útpadkán állt meg, a személyautó az út szélére sodródott. Az utasok beszorultak a járműbe, őket a tűzoltóknak kellett kimenteniük.

A busz vezetője is megsérült, őt az elsősegélynyújtás után szintén kórházba szállították. A baleset idején a buszon nem tartózkodtak utasok. Az 51 éves buszsofőr alkoholtesztje negatív lett. A salzburgi ügyészség szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Kronen Zeitung úgy értesült, hogy az áldozatok a turizmus területén dolgoztak.

A felvételek alapján a baleset tragikus kimenetelében közrejátszhatott, hogy az eleve merevebb és nagyobb tömegű autóbusz orra a tizenéves VW Beetle sérülékenyebb felületét találta el. Ezért rogyott össze a tető és a padlólemez, illetve ezért szorultak be a roncsba az áldozatok – írta a telex.hu.

Ausztria több régiójában kemény téli időjárás van, ezért nemcsak kötelező, de különösen ajánlott a téli gumiabroncs használata, illetve havas időben a hólánc felszerelése is, valamint az, hogy az arra járók jelentősen csökkentsék sebességüket a csúszós útszakaszokon.