A fokhagyma igazi “erőleves” az orchideának. Szinte ontja a virágokat!

Az utóbbi időben egyre többet olvashatunk arról, hogy milyen módon kell kezelni az orchideát, és milyen körülményekre van szüksége. Ezeket a tipikus igazságokat most nem fogjuk megismételni.

Ebben a rövid kis cikkben arról szeretnénk beszélni, hogy hogyan tudjuk elérni fokhagymás tápoldat segítségével, hogy az orchideánk viszonylag rövid időn belül és meglepően gyakran virágba boruljon.

A tápoldat nagyon egyszerű, mivel a vízen kívül csak fokhagymára van szükség hozzá. Minden liter vízhez 3 gerezd fokhagyma szükséges.


A fokhagymát minél jobban zúzd össze, majd tedd áztasd hideg vízben egy teljes napig (jól teszed, ha a vizet először felforralod, aztán hagyod kihűlni, mielőtt beleteszed a fokhagymát)

Ezután a leszűrt vízre lesz majd szükséged, amit ne felülről történő öntözéssel alkalmazz, hanem az orchideát tartalmazó cserepet kell belehelyezned egy olyan edénybe, amelybe a már elkészített tápoldatot öntötted. Elég, ha egy fél órát hagyod benne, ezalatt felszívja azt a mennyiséget, amennyire szüksége van.

Havonta érdemes ismételni, minden alkalommal frissen elkészített tápoldat alkalmazásával!

Az alábbiakban megnézhetsz egy videót is a fokhagyma használatáról az orchidea öntözése során:

https://youtu.be/uphQCGymgTw