A rák 4 legkorábbi jele a nőknél, amiről sokan nem vesznek tudomást

A rák továbbra is lista élen vezeti azon betegségek rangsorát, amely gyógyíthatatlan és amelyre az jelentheti az egyetlen gyógymódot, ha idejében felismerjük a jeleket.

Íme 4 olyan nagyon hamar jelentkező jel, amelyről sokan nem vesznek tudomást, mert nem tulajdonítják fontosnak.

Puffadás
A menstruációt követően sok nő észreveszi magán, amivel nincs is semmi gond, hiszen egy természetes folyamat. A probléma ott kezdődik, ha a menzesz végén sem szűnik meg a puffadás és akár hetekig is kitarthat. Ez ugyanis a petefészekrák egyik előjele lehet.

Vérzés
Menopauza után sok nő tapasztal pecsételő, halvány, világosabb színű vérzést, de ha ez erős, menstruáció szerű vérzéssé alakul át, mindenképp érdemes felkeresni egy orvost.

Mellek
A mellben kialakuló csomó sok nő rémálma, hiszen ez szinte biztos jele annak, hogy mellrákunk van. Fontos az önellenőrzés, de nem csak a csomókat kell figyelni, hanem a bőrszínt is. A mellbimbó érzékenysége, egy sötétebb folt, duzzanat mind-mind a rák előjelei lehetnek.

Gyomorfájás, hányinger

A gyomorfájás és a hányinger tényleg olyan sok mindenre vezethető vissza, hogy meglehetősen ritka az, amikor valóban rosszindulatú daganatos elváltozás állna a háttérben, de ha így van, azt is sokan hajlamosak túlságosan könnyedén kezelni.

Pedig ha a gyomorgörcsök állandósulnak, vagy hirtelen hányingered lesz, ami nem akar elmúlni, akkor mindenképpen érdemes felkeresned egy doktort. Az is lehet, hogy csak egy makacs gyomorrontásod, esetleg valamilyen ételallergiád van, de a leukémia, a nyelőcső, a máj, a hasnyálmirigy és a vastagbél daganatos elváltozásai is hasonló tüneteket produkálnak.

tudasfaja.com