A rák 8 néma jele, amit sokan összekevernek mással

A rákos megbetegedések kezelése egyre fejlettebb, azonban még mindig az előjelek időben való észlelése segít a legtöbbet abban, hogy a gyógyulásra minél nagyobb legyen az esély.

Íme 8 tünet, melyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni:

Ártalmatlannak tűnő dudor a bőr alatt:

Ez az emlőrák első jele, éppen ezért az önvizsgálatnak nagyon fontos szerepe van.

Emeljük föl az egyik karunkat, és hajlítsuk be a lapocka felé, majd a másik kezünkkel tapogassuk át a melleket, de ne hagyjuk ki a hónaljunkat és az oldalunkat se.

Viszkető bőrkiütés:

A rákot a szervezet a kezdetekben egyfajta bakteriális gyulladásként kezeli, egy adott helyen megnő a véráramlat, így a bőrön színelváltozás és felmelegedés tapasztalható.

Sebek, melyek nehezen gyógyulnak:

Amennyiben testünkön olyan karcolások, sebek vannak, amelyek gyógyulása túl sok időt vesz igénybe, akkor érdemes orvoshoz fordulni, mert ez a tünet arra utalhat, hogy testünkben rákos sejtek akadályozzák meg a hegesedés folyamatát.

Emésztési gondok, étvágytalanság:

Amikor az immunrendszer meggyengül, akkor a tápanyagok nem tudnak megfelelően felszívódni, az étvágytalanság hátterében a rákos sejtek jelenléte is állhat.

Elváltozások a vastagbélben:

A véres széklet tapasztalása azonnali kivizsgálást igényel, hiszen ez a vastagbélrák egyik tünete.

Vizelet-elváltozások:

Bármilyen elváltozás tapasztalunk, érdemes orvoshoz fordulni.

Hüvelyi vérzés a menstruáción kívül:

Ez a tünet bajt jelez, tehát azonnal ki kell vizsgáltatni az okát.

A hang elváltozása:

Ez a gégerák első tünete, ha rekedtté, halkabbá és erőtlenebbé válik a hang, indokolatlanul jelentkezik a köhögés, ami hetekig fennáll, és egyértelműen nem légúti megbetegedés okozza, akkor orvoshoz kell fordulni.