A színpadon lett rosszul, nemet mondott a műtétre, meghalt a csodálatos magyar színésznő

A gyönyörű és tehetséges színésznő, Váradi Hédi 18 évesen került be a Színművészeti Főiskolára, ahol tanára, Bessenyei Ferenc azonnal magára vonta a figyelmét.

Az akkor 32 éves, házas Bessenyei végül elvált, hogy a fiatal színésznővel lehessen. Bár kapcsolatuk Darvas Iván személyében mélyütést kapott, 1961-ben mégis összeházasodtak, viszont két év múlva elváltak.

Ezután Hédi számára csak a színpad maradt, és számos filmben is szerepelt, sokat szinkronizált (ő volt később Irma a Frédi és Béniben valamint Szerénkének is a hangját adta a Frakkban).

Azóta sem tudjuk pontosan, mi történt, de egy ponton eltört valami, és ejtette őt a kultúrpolitika. A Nemzeti Színházban egyre kevesebb szerepet kapott, aztán pedig már egyáltalán nem kapott egyetlen szerepet sem. Mindez évekig tartott, és bár írt egy önéletrajzi könyvet, azt sem tudta kiadatni.

Közben beteg édesanyját ápolta, és próbálta magát lelkileg összekaparni.

1983-ban újra szerepet kaphatott a Nemzetiben, de akkor már súlyos beteg és lelkileg erősen sebzett volt.

1987. április 11-én hunyt el, miután betegsége miatt a színpadon rosszul lett és kórházba kellett szállítani. Nem engedte meg az életmentő műtét elvégzését, és elhunyt.

https://youtube.com/watch?v=Vu9kz5NEbaA&si=EnSIkaIECMiOmarE

Nyugodjon békében!