Bejelentették: Ismét brutális mértékben emelik a politikusok fizetését! Orbán Viktor ennyit visz haza, kiderült:

nflációkövető fizetéssel számolhatnak jövőre a parlamenti képviselők. A legjobban Orbán Viktor jár, de Kövér László, valamint azok a miniszterek sem panaszkodhatnak, akik egyben képviselők is. Legalább 230 ezer forint fizetésemelésre számíthatnak jövőre a parlamenti képviselők, amennyiben – az előrejelzések szerint – 2023-ban valóban 17,7 százalékkal nőnek a keresetek.

Az emelkedő képviselői fizetések annak köszönhetőek, hogy négy éve a parlament elfogadta a törvénymódosítást, amely az előző évi átlagbér háromszorosában határozta meg a parlamenti képviselők fizetését. Orbán Viktor járhat a legjobban: A legjobban Orbán Viktor járhat – írja az RTL. A kormányfő fizetése a mostani 4,87 millió forintról bruttó 5,727 millió forintra nőhet, ami bruttó 857 ezer forintos fizetésemelésnek felelne meg.

Összehasonlításképpen: januártól az átlagos nyugdíj összege 27 ezer forinttal 207 ezer forintra nő, míg a bruttó minimálbér 32 ezer forinttal 232 ezer forintra emelkedik. Az átlagnyugdíjhoz képest tehát több mint harmincszoros az emelkedés, míg a minimálbérhez képest több mint huszonötszörös Index.hu