Brutális gyilkosság történt ma reggel Magyarországon!

Három évvel eltűnése után került elő a föld alól az első, elveszettként keresett örömlány holtteste!

A lakosság segítségét is kérte a rendőrség bő másfél évtizede, amikor egymástól néhány kilométerre, 2007 és 2010 között négy örömlány is eltűnt a 4-es főút mellől, a Hortobágy közelében. Három prostituált holtteste előkerült, egyiküké, Tyukodi Angéláé viszont a mai napig szerepel a rendőrség eltűnt személyeket kereső körözési listáján. Nagy valószínűséggel az ő holttestét is valahol Karcag környékén áshatták el. A máig megoldatlan esetek között rendkívül sok az összefüggés. Sorozatgyilkos járt akkoriban az Alföldön, ám 2010 óta nem hallatott magáról. Az lehet a magyarázat, hogy a prostivadász meghalt, vagy egy másik földrészre költözött.

Az egész 2007. augusztus végén kezdődött. Egy 34 éves nőnek veszett nyoma, akitől életmódja miatt már korábban elvették a gyerekeit. A nevelőszülő jelentette V. Zoltánné eltűnését, 2011-ben találták meg a földi maradványait.

A prostituáltak eltűnési helyének közelsége is sorozatjellegre utal / Fotó: police.hu

A másik három bűntény 2010-ben történt a 4-es főút mentén, kettő Karcag, egy pedig Téglás térségében. P. Piroska június 19-én 17 óra 22 perckor még hívást fogadott a pallagi elágazásnál, 17 óra 38 perckor pedig már halott volt. A bucsai L. Erzsébet augusztus 20-án este egy csárdában vadászott kuncsaftokra, s egy kamionossal mehetett el. Másnap találták meg egy mellékút menti vizesárokban, megölték. A negyedik lány, Tyukodi Angéla még 18 éves sem volt, amikor nyoma veszett. Egy barátja még látta, hogy beült egy piros vagy bordó autóba, amely Debrecen felé elhajtott. Hollétéről azóta sem tud senki.

A volt rendőr visszaemlékezisei szerint nyomszegény volt a gyilkosságok helyszíne / Fotó: police.hu

Varga Béla egykori nyomozó sokat dolgozott az ügyeken.

– Nyomszegények voltak a külterületi helyszínek, nem találtunk tanúkat – emlékezett vissza a Blikknek a volt rendőr. – Akkor még nem volt elterjedt az internet vagy bármilyen közösségi oldal, ezért huszonötezer családhoz juttattunk el postán levelet, amelyben segítséget kértünk, hátha valaki látott valamit a gyilkosságok közelében. Sajnos, értékelhető adat nem érkezett be azóta sem. Mivel az emberölés a törvénymódosítás miatt nem évül el, ezek ma is megoldatlan ügyek.

A rendőrség profilalkotói szerint a gyilkos ismerte a környéket, sűrűn járt arrafelé. Bordó vagy piros járművel közlekedett, s rendszeresen látogatott prostituáltakat, párkapcsolati gondjai lehettek, lenézte a nőket, féltékeny lehetett, bántalmazó, zaklató. Rendszeresen hordott magánál kést. 2010 körül az életében bekövetkezhetett valami változás – halál, baleset, súlyos betegség, börtönbe vonulás, elköltözés –, emiatt fejezhette be a hortobágyi emberöléseket.

A kisvárdai prostigyilkosság helyszíne: K. Antal csak ezt az egy bűncselekményt ismerte el / Fotó: police.hu
Nem kizárt, hogy a valódi tettes az a 46 éves könyvelő, aki 2018-ban megölt egy mándoki prostituáltat egy kisvárdai parkolóban. A holttestet egy héten keresztül autójának csomagtartójában tartotta. Korábban késsel megsebesítette egy nyíregyházi bolt eladóját, ezért keresték meg a rendőrök, s találták meg a holttestet mielőtt még el tudta volna ásni. K. Antal életfogytig tartó börtönbüntetést kapott. Csak a kisvárdai emberölés ügyében tett vallomást, ki is rabolta az örömlányt, de más bűncselekményekről nem beszélt és a nyomozók sem találtak olyan bizonyítékokat, amik hozzákötötték volna K. Antalt a hortobágyi sorozathoz.