Embertelen támadással zárja az évet Moszkva, Kijev egy része romokban

Ukrajna ellen irányuló, nagyszabású támadással zárja az évet Moszkva. Az ukrán főváros lakói erős robbanások zajára lettek figyelmesek; az egész országban szólnak a szirénák.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere a közösségi oldalán erősítette meg a robbanásokról szóló híreket, majd arra kérte az embereket, hogy maradjanak az óvóhelyeken, amíg a riasztó el nem hallgat.

Az egyik robbanás lakóházak között történt a főváros Szolomjanszkij kerületében

– írta a polgármester, hozzátéve, hogy a hatóságok már a helyszínen vannak, hogy intézkedjenek. Ezenkívül robbanások történtek a főváros Pecserszk és Holosivszkij kerületében is.

Később az elnöki hivatal közölte, hogy a főváros Szolomjanszkij kerületében a törmelék egy magánházba csapódott. A támadások következtében ugyanebben a kerületben legalább egy ember életét vesztette, többen megsérültek. A polgármester tájékoztatása szerint az orvosok három nőt és két férfit vittek kórházba.

Pecserszk kerületben egy metróállomás közelében szállodát ért találat. Az ukrán elnöki hivatal fényképeket és videókat mutatott be a kijevi szállodát ért orosz csapás következményeiről.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2022/12/31/haboru-oroszorszag-ukrajna-tamadas-robbanas-kijev/