EMIATT ne dobd a kukába a burgonya héját! Sokkal többet tehet érted, mint hitted volna

Vannak olyan dolgok a háztartásban, amelyeket alapból hulladékként kezelünk, azonban korántsem biztos, hogy a kukában a helyük: a burgonya héja pedig csak az egyik ilyen… Ugyanakkor rengeteg mindenre jó, ezért vétek lenne eldobni:

1.) Segítséget nyújthat az immunitásunkban. Erős antioxidáns, a krumpli C vitamin tartalmú héjában ugyanis B komplex vitamin, sőt Ca is található: remek segítség az immunrendszernek.

2.) Segíthet nekünk fogyni: szénhidrátban gazdag, azonban sok nátriumot, viszont csak kevés zsírt tartalmaz, így remek a fogyókúrához. Kifejezetten krumpli diéta is létezik.


3.) Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát: antioxidáns tartalmának hála, segíthet a rák kockázatának mérséklésében, mivel semlegesíti a szabadgyököket.

4.) A szívbetegség kockázatát és a koleszterinszintet is csökkenti: magas rosttartalmú és tele van káliummal, így csökkenti a szívroham és a sztrók kockázatát. Omega-3 zsírsavat is tartalmaz, amely szintén híresen szívbarát vegyület.

5.) A krumpli segít a vércukorszint fenntartásában, segít lemondani nekünk a habzsolásról, egyes kutatások szerint fogyasztásának a 2. típusú cukorbetegség megelőzésében is lehet szerepe.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is elolvashassák!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!