ENNYI LESZ A MINIMÁLBÉR JÖVŐRE – EZEKRE A JUTTATÁSOKRA VAN HATÁSSAL

Hirek Admin Saturday 28th January 2023

Megállapodtak a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek a 2023-as minimálbérről és garantált bérminimumról.

A hivatalos nevén kötelező legkisebb munkabért minden munkavállalónak ki kell fizetni, aki főállású dolgozóként van bejelentve, tehát heti 36 óránál többet dolgozik. Ennél kevesebbet nem kaphat egyetlen alkalmazott sem jövőre, függetlenül attól, hogy mi a munkaköre, feladata, végzettsége. De mennyi is lesz a minimálbér összege 2023-ban?

Ki állapítja meg a minimálbért?
Magyarországon 1989 óta létezik minimálbér. Ezt a kormány rendeletben határozza meg a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsban a munkaadók és munkavállalók érdekképviseleteivel konzultálva. Ha az érdekképviseletek egyezségre jutnak, és azzal a kormány is egyetért, akkor ezt az összeget foglalja rendeletbe. Ha nincs egyezség vagy azzal a kormány nem ért egyet, akkor maga határozza meg a minimálbért munkájában csak a konzultációval vehetnek részt. A minimálbér összegét naptári évenként felül kell vizsgálni.

Mi a különbség a bérminimum és a minimálbér között?
A minimálbérnél magasabb összegű garantált bérminimumot akkor kell megfizetnie a munkaadónak, ha az adott munkakör legalább középfokú végzettséghez kötött. Fontos, hogy nem az alkalmazott végzettségét, képzettségét kell ez esetben vizsgálni, hanem az adott munkakört-hívja fel a figyelmet a Bank360. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy például egy gondnoki, rakodói vagy takarítói munkakörben dolgozónak hiába van szakmája vagy akár diplomája, ezt ebben a munkakörben nem köteles figyelembe venni a munkaadó.

Comments are closed.