Érkezik a fizetős facebook – havonta ennyibe fog kerülni

Mark Zuckerberg bejelentette, hogy ezen a héten elkezdik bevezetni a Meta Verified szolgáltatást, amely előfizetéses alapon lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hivatalos igazolvánnyal hitelesítsék fiókjukat, kék jelvényt kapjanak, és extra védelmet élvezzenek azokkal a fiókokkal szemben, amelyeket ők nem ismernek vagy nem bíznak bennük. Emellett az előfizetők közvetlen hozzáférést kapnak az ügyfélszolgálathoz. A Meta Verified szolgáltatás célja a szolgáltatások hitelességének és biztonságának növelése.

Az Index beszámolója szerint a Meta teszteli a fizetős és ellenőrzött profilok bevezetését az Instagramon és a Facebookon. A felhasználóknak havi 11,99 dollárt (4300 forintot) kell fizetniük asztali számítógépen és havi 14,99 dollárt (5400 forintot) mobil eszközön, hogy verifikált profillá váljanak.

Az előfizetők exkluzív matricákat kapnak a Történetek és Reel videók számára, valamint havonta száz ingyenes “csillagot” is kapnak, amelyek egy digitális valuta, amellyel a Facebookon az alkotóknak lehet fizetni.A Meta felhívja a figyelmet arra, hogy a vállalkozások jelenleg nem igényelhetik a Meta Verified jelvényt, és nem változtathatják meg profiljuk nevét, felhasználónevét, születésnapjukat vagy profilképüket anélkül, hogy átmennének az ellenőrzési folyamaton.

Az Instagram és a Facebook által bevezetett Meta Verified szolgáltatás regisztrációjához a felhasználóknak teljesíteniük kell a minimális aktivitási követelményeket, legalább 18 évesnek kell lenniük és be kell nyújtaniuk egy olyan hatósági igazolványt, amely megfelel a nevüknek és fényképüknek a platformokon.

A fizetős Facebook szolgáltatást ezen a héten vezetik be Ausztráliában és Új-Zélandon, majd további országokban is elérhető lesz. Az árak Ausztráliában 19,99 ausztrál dollár az interneten és 24,99 mobilon, Új-Zélandon pedig 23,99 új-zélandi dollár az interneten és 29,99 dollár mobilon.A magasabb költség iOS és Android platformokon valószínűleg az alkalmazásokon belüli vásárlások után felszámított jutalékokat kompenzálja.

Azonban még nincs információ arról, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető az új szolgáltatás.