Erre senki nem számított – Galambos Lajos kitálalt mindenről, elmondta az igazat

Itt a hatalmas meglepetés. Jön Hajdú Péter műsora a Frizbi,m és az első vendég Galambos Lajos lesz, akivel exkluziv interjút forgatott.

Galambos Lajost 2015 óta vádolják nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással. A zenészre első fokon tavaly szeptemberben 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki, emellett három évre eltiltották a közügyektől, továbbá pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ügyészség azonban súlyosítást kért, így idén ősszel elkezdődött az ügy másodfokú tárgyalása.

Az ügyészség fellebbezése és az ügyvédi perbeszédek után október 13-ra várták az ítélethirdetést, ám az a tárgyalás elmaradt, így ezt ma pótolták a Budapest Környéki Törvényszéken. Galambos Lajos nem jelent meg a bíróságon.

Ott volt viszont a trombitaművész korábbi felesége, Boglárka. Ő másodrendű vádlott az ügyben: bár elsőfokon felmentették, az ügyészség fellebbezett, letöltendő szabadságvesztést kérve rá.

A vádlottak közül hárman jelentek meg a bíróságon, s mindannyian éltek az utolsó szó jogával, köztük Galambos Boglárka is. Az asszony csupán annyit mondott, hogy nem bűnös, és arra kérte a bíróságot, mentsék fel a vádak alól. A megjelent további két vádlott ugyanezt mondta.

A bíró a szünet után kihirdette az ítéletet. Lopás és egyéb bűnök elkövetésében az elsőfokú ítéletet súlyosbították: Galambos Lajos 3 év hat hónap börtönbüntetést kapott, a közügyektől pedig 4 évre tiltottak el. Emellett több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket kell megfizetnie.

A zenész volt feleségét, Boglárkát másodfokon felmentette a bíróság a vádak alól.
“Frizbi exkluzív! Csak a Frizbiben adott interjút Galambos Lajcsi! Premier: ma 19:00 csak a Frizbi TV YouTube csatornán!” – írta a beharangozóban Hajdú Péter.