Ez durva lesz! Figyelmeztetést adtak ki holnapra

Reggelig erősen felhős vagy borult lesz az ég, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőzetben, nagyobb eséllyel az ország délnyugati felén – írja a Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton a kezdeti felhős időt követően egyre nagyobb területen vékonyodik a felhőtakaró, és fátyolfelhős, napos idő lesz a jellemző. Ez alól hazánk északkeleti harmada képezhet kivételt, ugyanis ott továbbra is lehetnek erősen felhős körzetek. Reggelig elszórtan, szombaton már inkább csak a felhősebb tájakon számíthatunk gyenge esőre.

A nyugatias szél az esti óráktól elkezd megerősödni, szombaton a Dunántúl nyugati felét leszámítva már nagy területen lesz élénk, erős, a magasabban fekvő vidékeken, illetve északon viharos széllökések is előfordulhatnak.

( Friss hírekért kattints ide!)
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet, amely több helyen késő este áll be, többnyire 3 és 8 fok között alakul, de a szélcsendes, kevésbé felhős nyugati tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken zömében 13 és 16 fok között alakul, északkeleten lehet ennél kissé hűvösebb, míg a főnre érzékeny részeken melegebb.

Az Időkép közben azt írja, hogy vasárnap több tájegységünkön előfordulhat időnként eső, egy-egy zápor. Alapvetően felhős időre számíthatunk, de rövidebb időszakokra előbújhat a nap. Marad a szeles idő, északon többfelé viharos lökésekkel. A maximumok 9 és 16 fok között alakulhatnak.