Ez történik, ha éhgyomorra fokhagymát fogyasztasz!

A bölcs öregek eszköztárában a fokhagyma az első számú gyógynövények egyike volt…

Aki bírja, és nem szenved semmilyen kizáró betegségben, vagy fokhagyma allergiában, érdemes megpróbálni, milyen jótékony hatásai vannak a fokhagymának, ha éhgyomorra fogyasztjuk!

De milyen előnyei is vannak?

Azt tapasztalták, hogy azoknál, akik egy gerezd fokhagymát minden nap elfogyasztottak éhgyomorra, jó néhány esetben enyhült a magas vérnyomás. A fokhagyma csökkentheti a szívproblémák és a májproblémák kialakulásának, illetve súlyosbodásának kockázatát.

Enyhíti a vírusos hasmenést, illetve egyes más gyomorpanaszokat, míg mások szerint idegi problémákra is kedvezően hat, de elsősorban éhgyomorra fogyasztva.

A fokhagyma az alternatív gyógyításban méregtelenítő hatásáról ismert. Az egyik legerősebb méregtelenítő növény, amely képes a testet megtisztítani a férgektől, parazitáktól, ezenkívül csökkenti a rák egyes fajtái kialakulásának kockázatát is, amennyiben megelőző jelleggel fogyasztjuk.

De miért is érdemes éhgyomorra fogyasztani? Reggel, amikor felébredünk, a gyomrunk még üres, így az éhgyomorra fogyasztott táplálék sokkal hatékonyabban képes a lerakódott baktériumokat semlegesíteni, illetve felszívódni.

Azonban azt javasolják, hogy abban az esetben se fogyasszuk egy gerezd fokhagymánál többet éhgyomorra, hogyha egyébként bírjuk. Ezen kívül fontos, hogy legyen tiszta a fokhagyma.

Miután megettük a fokhagymát, 10 percen belül reggelizünk, és igyunk elegendő folyadékot!

Amennyiben vérnyomás problémára gyógyszert szedünk, a fokhagyma rendszeres fogyasztását megelőzően mindenképpen konzultáljunk szakemberrel, mert a fokhagyma is hat a vérnyomásra.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Ha egészségügyi problémákkal küzdesz, bármilyen diéta megkezdése előtt konzultálj szakemberrel!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!