Ez történik, ha felvágsz egy hagymát, és ott hagyod éjszakára a szobában!

Ma már szinte mindenki tudja, hogy a vöröshagyma mennyire egészséges, és milyen gazdag nyomelemekben, ásványi anyagokban, és illóolaja számos probléma enyhítésére alkalmas.

Azonban nemcsak elfogyasztva tehet értünk sokat, hanem más formában is: vágjunk ketté egy hagymát, és tegyük egy olyan helységbe, ahol az időnk nagy részét töltjük. Ha a felszeletelt hagymát az ágyunk mellé tesszük éjszakára, fejmagasságban, annak illóolajai támogatják immunrendszerünk működését, és sokat esznek az egészségünkért!

A hagyma magába szívja a szobában található mikrobákat, és fertőtleníti a levegőt. (Ezután azonban a hagymát ne fogyasszuk el, hanem dobjuk ki, mert a toxinjai miatt egészségügyi problémákat okozhatna, hogyha ezek után megennénk).
A fenti eljárás támogatja meghűlés esetén a gyógyulást, és már egy nap után érezni fogjuk, hogy jobban vagyunk!

Számos más megoldás is van azonban, amelyet a vöröshagyma segítségével megvalósíthatunk:

1.) Megfázás esetén 2 percig főzzünk egy apróra vágott hagymát, majd hűtsük le a főzetet, és langyosan 5 percig inhaláljunk a lábas fölé hajolva.

2.) A hagyma szirup alkalmas a nyák oldására is: fogjuk két-három hagymát, és felaprítva három evőkanál mézzel édesítsük azt. Ehhez egy és egy negyed deci vizet adva főzzük 5 percen keresztül. Egy olyan szirupot kapunk, amelyet leszűrve, lehűtve napi három-öt evőkanállal fogyasztva oldja a nyákot.

3.) Köhögés és nátha ellen is alkalmazhatjuk a hagymát! Hat vöröshagymát meghámozva, összedarabolva, négy evőkanál mézzel tegyük egy lábasba, majd helyezzük vele együtt egy olyan nagyobb lábasba, amelyben már forrásban van a víz! Ezután fedjük le, és lassú tűzön 1 órán keresztül forraljuk. Leszűrés után egy-két óránként egy evőkanállal fogyasszunk ebből.

4.) A hagyma álmatlanság ellen is kiváló! Fogjunk egy hagymát, vágjuk félbe, majd némi mézzel, és egy kis tejjel főzzük fel! Lefekvés előtt langyosan fogyasszuk el.

5.) Ha hidegek a végtagjaink, fogjunk egy hagymát, vágjuk apróra, forrázzuk le, és mossuk át a végtagot a már kihűlt főzettel.

6.) Amennyiben érezzük, hogy a migrén közeledik, tegyünk a homlokunkra hagyma pakolást! Ezzel sok esetben megelőzhetjük a migrén kialakulását!

7.) Szemölcs megszüntetésére is alkalmazhatjuk: a feldarabolt hagymát beszórjuk sóval, és miután egy éjszakán keresztül állni hagytuk, levet ereszt. Ezt a levelet használhatjuk, és ezzel napi kétszer dörzsöljük a szemölcsöt. Sok esetben ettől zsugorodni kezd, és elmúlik a szemölcs!

8.) Hajhullás ellen is használhatjuk: pár hagymát lereszelünk, némi langyos vízzel keverjük, majd ezt a pakolást a hajunkra, fejbőrünkre tesszük egyenletesen, hogy befedje azt. Néhány percig rajta kell hagyni, majd mossunk alaposan hajat! Ez mérsékelni fogja a hajhullást.

Ne alkalmazzuk, ha allergiásak vagyunk valamely összetevőre!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!