Ezek Nostradamus leghátborzongatóbb jóslatai 2023-ra

Michel de Nostredame francia orvos, asztrológus és látnok a jóslatairól ismert. Nostradamus az 1500-as években élt, a pestisek és járványok idején, amikor az okkultizmus és az asztrológia a mindennapi élet része volt.

Évekig pestisdoktorként dolgozott, és némi státuszt szerzett azzal, hogy a betegeknek gyógynövényes főzeteket adott, amelyek úgy tűnt, hogy a fertőzöttek egy részén segítenek. Ez viszont azt eredményezte, hogy orvosi munkájáért jól megfizették, és végül meghívták, hogy a kor híres tudósaival dolgozzon együtt.

Orvoslás után okkultizmus
Felesége és gyermekei halála után azonban Nostradamus felhagyott az orvoslással, és az okkultizmusra helyezte a hangsúlyt. Elkezdte leírni híres jóslatait, amelyeket 1555-ben könyv formájában publikált. Hamarosan olyan ismert lett, hogy Medici Katalin meghívta az udvarába, ahol nemcsak a gyermekeinek írt horoszkópokat, hanem végül (meglehetősen pontosan) megjósolta férje, II. Henrik király halálát is.

1558-ra Nostradamus kiadta jóskönyvének kibővített változatát, amely immár több mint 2000 évre előre tekintett a jövőbe, jóslatait egy tál gyógynövényekkel teli víz előtt meditálva látomásaira alapozta és ezt kombinálta akkoriban tudományosnak számító elemzésekkel: az égitestek matematikai mozgása alapján jósolta meg az eljövendő eseményeket.

Mivel Nostradamus jóslatai gyakran homályosak és rejtélyesek voltak, könnyen értelmezhetőek úgy, hogy illeszkedjenek a történelem különböző eseményeihez. A rejtélyes írás (és az eredeti középkori francia nyelv gyakran rossz fordítása) azt jelenti, hogy könnyű spekulálni és azt olvasni belőlük, amit csak akarunk.

Az életrajz szerint a látnok a francia forradalomtól kezdve a Hirosima és Nagaszaki bombázásán át a 9/11-es támadásig mindenféle fontos történéseket megjósolt. Hogy a jóslatok valóban igazak volt-e ezeknek a történelmi eseményekre, az attól függ, hogy mennyire vagy hajlandó elfogadni a konkrét részletek hiányát. Nostradamus például állítólag megjósolta Hitler felemelkedését. A jóslat így szólt: “Európa nyugati részének mélyéről / Szegény emberek között születik majd egy kisgyermek / Aki nyelvével nagy csapatot csábít el”. Ez állítólag Hitler szónoki képességeire és hatalmas hadseregére utal. Bár a megfogalmazás meglehetősen homályos, sokan úgy vélik, hogy ez jó értelmezése a próféciájának.

Nostradamusnak elég sötét jóslatai voltak 2022-re, többek között olyan dolgokat “látott előre”, mint az infláció, az éhínség és egy lehetséges aszteroida becsapódása. Mivel a COVID-19 világjárvány és az orosz-ukrán háború sok nemzet gazdaságát súlyosan érinti, és a benzinárak és az infláció is nagyon magas, úgy tűnik, hogy legalább a jóslatnak ez a része valamelyest helytálló volt. A 2022-re vonatkozó jóslat még éhínségre is utalt a következő szavakkal: “Olyan magas a búza ára, / Hogy az ember felbolydul” – ez a jóslat úgy tűnik, máris valóra vált, mivel a háború miatt sok időre leállt a gabonaexport Ukrajnából.

Túlságosan hihető ahhoz, hogy ne legyen félelmetes
De 2023-ra vonatkozóan a jóslatok még ijesztőbbek. Egy nagy konfliktus jóslatával kezdik, amely potenciálisan örökre megváltoztathatja a világot: “Hét hónap nagy háború / emberhalál a gonoszságtól”. Mivel az ukrajnai háború nem mutatja jelét annak, hogy hamarosan véget érne, a nagy háborúra vonatkozó jóslat a harmadik világháború 2023-as kezdetére utalhat.

Nostradamus legnagyobb jóslatai közül néhány azt a gondolatot járják körül, hogy a világ három Antikrisztust fog látni. Az “Antikrisztust” nem egy bibliai alaknak látta, hanem egy zsarnoknak, aki hatalmas háborúkat indít, amely sok ember halálát eredményezi. Sokan úgy vélik, hogy Napóleon és Hitler volt az első kettő, és így maradt hely a harmadik megjelenésére. Az ukrajnai háborúval és a nukleáris háború fenyegetésével, amely közelebb van, mint valaha, lehet, hogy a harmadik gonosz alak hamarosan felemelkedik?
Ha Nostradamus jóslatai helyesek, akkor a megfelelő időben vagyunk ahhoz, hogy a következő nagy zsarnok megmutassa magát. Hosszú globális háborút jósolt, amely a modern Nostradamus szakértők szerint a következő néhány évben érkezik el.

Nostradamus jóslatai egészen 3797-ig tartanak, így ez talán jó hír, hiszen ezek szerint a világ, ahogy mi ismerjük, valószínűleg nem ér véget 2023-ban. Abban azonban a Nostradamus szakértők egyetértenek, hogy 2023 a mélyreható változások és katasztrófák éve lesz. A 2023-ra vonatkozó jóslataiban állandóan szerepel egy nagy háború, ahogyan egy nagy birodalom pusztulását is említi, ami értelmezhető Kínaként vagy, ami még időszerűbb – Oroszországként.

A globális háború mellett Nostradamus pénzügyi káoszt, politikai instabilitást, szegénységet, egy új pápát jósolt, aki katasztrófát jelent az egyház számára, valamint polgári káoszt és bevándorlási problémákat is látni vélt 2023-ra. Bár ezek közül a jóslatok közül sok elég homályos ahhoz, hogy számos helyzetre és országra vonatkozzon, nagyon egyértelmű, hogy legalább a háborús jóslat nagyon is Európára vonatkozik — ami különösen félelmetes.