Ezek Nostradamus leghátborzongatóbb jóslatai 2023-ra

Egyéb Admin Thursday 2nd February 2023

Michel de Nostredame francia orvos, asztrológus és látnok a jóslatairól ismert. Nostradamus az 1500-as években élt, a pestisek és járványok idején, amikor az okkultizmus és az asztrológia a mindennapi élet része volt.

Évekig pestisdoktorként dolgozott, és némi státuszt szerzett azzal, hogy a betegeknek gyógynövényes főzeteket adott, amelyek úgy tűnt, hogy a fertőzöttek egy részén segítenek. Ez viszont azt eredményezte, hogy orvosi munkájáért jól megfizették, és végül meghívták, hogy a kor híres tudósaival dolgozzon együtt.

Orvoslás után okkultizmus
Felesége és gyermekei halála után azonban Nostradamus felhagyott az orvoslással, és az okkultizmusra helyezte a hangsúlyt. Elkezdte leírni híres jóslatait, amelyeket 1555-ben könyv formájában publikált. Hamarosan olyan ismert lett, hogy Medici Katalin meghívta az udvarába, ahol nemcsak a gyermekeinek írt horoszkópokat, hanem végül (meglehetősen pontosan) megjósolta férje, II. Henrik király halálát is.

1558-ra Nostradamus kiadta jóskönyvének kibővített változatát, amely immár több mint 2000 évre előre tekintett a jövőbe, jóslatait egy tál gyógynövényekkel teli víz előtt meditálva látomásaira alapozta és ezt kombinálta akkoriban tudományosnak számító elemzésekkel: az égitestek matematikai mozgása alapján jósolta meg az eljövendő eseményeket.

Comments are closed.