Fontos figyelmeztetés jött minden magyar családnak!

Hirek Admin Friday 27th January 2023

Bár a hivatalos fűtési időszak kezdete október közepe, ám ez mindig időjárás függő, és mivel az utóbbi két hétben lettek hidegebbek az éjjelek, ezért most kezdtünk el igazán fűteni.

A rezsiárak emelkedése miatt sokan a hagyományos tüzelőberendezéseket is beüzemelték. Viszont, ha ezek az eszközök az utóbbi években nem voltak megfelelően karbantartva, bevizsgálva – gondolok itt például a kéményre, vagy bármilyen fűtőeszközre –, akkor bizony technikai hiba miatt is kialakulhat lakástűz. A legtöbb ilyen eset az előttünk álló fél évben fordul elő, amit még tetéz, hogy az adventi időszak is elkezdődött – mondta Dobson Tibor vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke.

Ne hagyjuk őrizetlenül

Bár már előző hétvégén meggyújtottuk az adventi koszorún az első gyertyát, és ma is gyújtunk egyet, azért a biztonság érdekében fontos néhány dolgot tudni ezzel kapcsolatban. Ilyen például az, hogy a koszorút mindig fém tálcára tegyük – ha eddig ez esetleg nem így volt, akkor pótoljuk –, és arra is figyeljünk, hogy ne legyen a környékén olyan gyúlékony anyag, amire a tűz átterjedhet – például szalvéta, terítő –, és persze soha ne hagyjuk felügyelet nélkül az égő gyertyát.

Comments are closed.