Friss hír Lang Györgyi állapotáról! Folyamatos felügyelet alatt áll, egy percig nem lehet egyedül

Ez történik most a Pa-dö-dö tagjával.

Negyven éve elválaszthatatlanok. Olyanok, mintha testvérek, ikrek lennének. Az elmúlt évtizedekben Falusi Mariann és a sztrókból a felépülés útján járó Lang Györgyi jóban-rosszban ott volt egymásnak, az utóbbiból sajnos Györgyinek lényegesen több jutott.

A Best magazinnak most közösen adtak interjút. Györgyi azt mondja, jól van, de lassan beszél.

– Teljesen jól vagyok, ennek ellenére folyamatos felügyelet alatt állok, szinte egy percig nem lehetek egyedül. Tudom, szükségem van a segítségre, hisz nem tudom magam ellátni. De hogy még éjjel sem hagynak aludni, no, azt már nem! Jó alvó vagyok, éjfélkor lefekszem, délelőtt tízig meg sem mozdulok, ennek ellenére alig tudom elérni, hogy magamra hagyjanak. Volt idő, hogy Mari hetente kétszer is itt aludt nálam, és éjnek közepén azzal riasztott fel: Györgyi, Györgyi, jól vagy? – kezdte Lang Györgyi, amit barátnője nem hagyhatott szó nélkül.

– Györgyi, te tiszta hülye vagy. Most nagy a szád, de amikor kijöttél a kórházból, igencsak rossz állapotban voltál. Sokat aggódtunk érted. (…) Egyszer teljesen kiszáradtál, és majdnem baj lett belőle. Itt aludtam, amiből az lett, hogy se te, se én nem aludtunk – magyarázza Mariann, aki azt is elárulta, hogy Györgyihez korábban járt beszédtanár, de barátnője elküldte azzal az indokkal, „ő jobban tudja, hogy kell ezt csinálni”.

Kulka Jánossal tanul beszélni
– Van itt egy papír, amire le vannak írva a különböző mozgásgyakorlatok, nyelvtörők, elő sem veszi. A régi, évtizedes jóbarát, Kulka János kétnaponta jön hozzá, ő segít neki a beszédtanulásban, ezt inkább elfogadja – folytatja Mariann, aki nagyon örül, hogy barátnője a régi kézzel hajtott kerekesszékét elektromosra cserélte, de ami még jobb, hogy folyton vitatkozik, ami annak a jele, hogy valóban jól van.