Gyászba borult Magyarország – Tragikus hírt kaptunk– nagy név távozott közülünk!

Hirek Admin Thursday 2nd February 2023

82 éves korában elhunyt Pelé, a brazil futballlegenda, aki három világbajnokságot nyert, és a sportág első globális ikonjává vált.

82 éves korában a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórházban elhunyt Edson Arantes do Nascimento, ismert nevén Pelé, minden idők legkiválóbb labdarúgója, de talán az sem túlzás, hogy a valaha volt leghíresebb, legismertebb sportember.

Az évek óta vastagbélrákkal betegeskedő Pelét november 30-án vitte be a kórházba felesége, Marcia Aoki. Az idős sportembernél a rákon kívül szívelégtelenséget és az egész testére kiterjedő ödémát diagnosztizáltak. Megállapították, hogy szervezete már nem reagál a kemoterápiára, és az orvosok szerint mentális állapota sem volt tökéletes.

„Végtelenül szeretünk, nyugodj békében!”

Kely Nascimento csütörtökön Instagram-oldalán rövid bejegyzésben közölte, hogy édesapja – az évek óta különböző betegségekkel küzdő Edson Arantes do Nascimento – elhunyt. „Végtelenül szeretünk, nyugodj békében!” – írta.

Pelé legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett, ami más labdarúgónak még nem sikerült.

Comments are closed.