Gyászol az ország: csodálatos magyar zenész halálhíre érkezett

Hirek Admin Friday 27th January 2023

Búcsúzunk!

Életének nyolcvanadik esztendejében meghalt Gallai Attila zeneszerző, klarinétművész, tanár, a MÁV Szimfonikus Zenekar egykori művésze. A nagyszerű zenész, zeneszerző, elhivatott pedagógus így írt magáról honlapján:

“1943. március 30-án születtem Győrött. 1946-ban költöztünk Budapestre és ott éltem 1996. februárjáig. Akkor költöztünk Csévharasztra, ahol ma is élek. Édesapám katona volt. A II. világháborúban súlyosan megsebesült. Ő adott zenei pályára. 1978-ban hunyt el. Édesanyám a világháborúban tüdőbajt kapott. 1964-ben, számomra az egész pályámra nézve rendkívül fontos üzenetet közvetítve vált meg szenvedéseitől. Nővérem, Éva hegedűs lett, ma is a hegedű az élete. Öcsém, Lacika csecsemőként, a nagy diftéria járvány áldozata lett.

“Hegedülni, csellózni, majd klarinétozni tanultam. Első klarinéttanárom Baritz Ferenc volt, akit nagyon jó tanárnak tartok ma is és akivel élete végéig kitűnő volt a kapcsolatunk. Az Úttörővasutas Zenekarba az áldott emlékü Sándor Jancsi Bácsi vett fel. A zenekarban együtt játszottam – tanultam – többek között Haumann Péterrel, Pásztori Zoltánnal, Elekes Erzsébettel (válogatott kosárlabdázó) és még sokakkal, akik neve számomra ugyanannyit jelent, mint a felsoroltaké, hiszen nagyon jó barátok voltunk. A név szerint említetteket csak azért emeltem ki, mert közismertek.

Comments are closed.