Horror sír a Rákoskeresztúri köztemetőben

Ha Soós Lajos még élne, már egy 79 éves öregember lenne. A Bors megtalálta a bűnöző sírhelyét a 252-es parcellában a budapesti Új köztemetőben. Mellette pihen egykori bűntársa, György József is.

Soós Lajos a hetvenes évek végén leghirhedtebb bűnözője volt, kegyetlen, szenvtelen, képtelen normál emberi érzésekre. Hidegvérű valaki embernek nem nevezném aki bizonyítottan 4 ember haláláért felel, s ezekből háromra pusztán azért derült fény, mert egy rendőrrel is végeztek, ami akkoriban még hatalmasabb bűn volt, napokig-hetekig erről beszélt az ország, és az elvetemült elkövetőkről. Egyik áldozatuk egy fiatalember volt, aki a helyi kocsmában pont gyermekének születését ünnepelte meg.

Aznap jött a világra…. Elvetemültségére elég annyi példa, hogy a Kék Fény akkori műsorában a riporter feltett neki egy kérdést arra vonatkozólag, hogy miért végeztek a rendőrrel ez a Soós Lajos annyit válaszolt, hogy Hát…talán úgy gondolom, ohgy azért, hogy ne ébredjen föld Szóval ez az emberi lény fekszik abban a sírban.

Elhagyatottan örök mementóra. A sírokra kifejezetten nehéz rábukkanni, ugyanis a temető egy olyan részlegén helyezkednek el, ahova már évtizedek óta nem temetnek halottakat. A növényzet elburjánzott, a talajt borostyán borítja, rengeteg a cserje és a fa. Csak itt-ott tűnik ki néhány sírkő. Miközben a parcellában jártak, megjelent egy idős házaspár is. ” Itt fekszik a szeretett dédanyám. Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs már, hogy mi a sírszáma, csak egy kidőlt fáról ismerem meg a nyughelyet. A halottak napja alkalmából hoztam mécsest. A sírhelyeket itt nem szükséges újraváltani, viszont nézzenek csak körbe, hogy néz ki a környezet!” – mondta a Borsnak a férfi. János dédanyjától nem messze nyugszik a két többszörös gyilkos.

Sírkövet kettejük közül csak Soós Lajos kapott. Még édesanyja állította neki, aki a szörnyű tettei ellenére Ha ma bemenne a temetkezési intézet irodájába, hogy fia sírhelyét újra megváltsa, csak annyit mondanának neki, hogy erre se lehetősége, se szüksége. A gyilkos sírja megmarad örök mementónak. Az azóta eltelt évtizedek alatt a parcella megtelt, és kivonták a használatból. Most teljesen gondozatlan, a sírokat is csak elvétve keresik fel hozzátartozók. A természet által visszahódított területen viszont megjelentek a vadállatok. Ezt egy, az ünnep miatt a temetőben járőröző temetői munkás árulta el.