Kiadták a riasztást! Perceink vannak hátra, brutális vihar csap le ránk

Sajnos nem egy napsütéses vasárnapra ébredtünk. Egyes helyeken már le is szakadt az ég, de a nap Az Országos Meteorológia Szolgálat nemrég több vármegyét érintő riasztás is kiadtak.

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Mint írják, több helyen is várható időszakos csapadék: reggel, délelőtt még eső, a gyorsan vonuló felhőkből később már inkább záporok, de zivatar is kialakulhatnak. Napközben ismét erőre fog kap a nyugati, majd északnyugatira forduló szél.

A magasabban fekvő helyeken, kiemelten északon záporok környezetében is előfordulhatnak 70-80 km/h-t meghaladó széllökések. Emellett a déli, kora délutáni órákban zivatarok kialakulására is esély nyílik, nagyobb valószínűséggel az Észak-Dunántúlon és Pest vármegye térségében.

Jelenleg Pest vármegyében, Fejér, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegyékben egyaránt kell zivatarra és vihar szélre is számítani. Még Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.