Még a meteorológusok is megdöbbentek: ezt mutatja a 30 napos időjárás-előrejelzés!

Nem fogunk fázni!

Szombaton az ország nagy része felett sok felhő lesz, napközben helyenként átmenetileg csökkenhet a felhőzet és néhány órára, a déli tájakon több órára kisüthet a nap. Kisebb eső, egy-egy zápor elvétve előfordul. A nyugati-délnyugati szelet sokfelé élénk, erős, északon helyenként viharos lökések kísérhetik. Enyhe lesz a reggel, délután pedig 11-17 fokot mutathatnak a hőmérők – írja az Időkép.

Vasárnap több tájegységünkön előfordulhat időnként eső, egy-egy zápor. Alapvetően felhős időre számíthatunk, de rövidebb időszakokra előbújhat a nap. Marad a szeles idő, északon többfelé viharos lökésekkel. A maximumok 9 és 16 fok között alakulhatnak.Hétfőn felhős, borongós időre van kilátás, északon, északkeleten és keleten eső, néhol havas eső előfordulhat. Az élénk északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. 3 és 15 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, északkeleten mérhetjük a legalacsonyabb, délen, délnyugaton a legmagasabb értékeket. Kedden már több tájegységünkön kisüthet a nap, számottevő csapadék nem valószínű. Sokfelé erős, viharos lehet a szél. Délután 10-15 fokra van kilátás.

Ami a jövőt illeti, az 30 napos előrejelzés szerint már csak jövő csütörtökön hajnalban mehet negatív tartományba a hőmérő higanyszála, azután jó ideig éjszaka 1-5-, napközben 10-15 fokos kora hőmérsékletek várhatók.