Mindenkit megrázott a hír – A romok alá temette az épület a mentőcsapat tagjait, a mentőkutya elhunyt

A törökországi és a szíriai földrengés helyszínén napok óta rengeteg mentőcsapat dolgozik, több országból, több csapat érkezett speciális mentő kutyákkal, hogy a lehető leghamarabb, a lehető legtöbb túlélőt sikerüljön kimenteni.

A legfrissebb hírek és információk szerint az egyik mentőcsapatot szörnyű tragédia érte, egy mexikói csapat tagjaira ugyanis ráomlottak a romok, amíg túlélőket kerestek.

Egy megrongálódott épületbe próbáltak bejutni és bármennyire is voltak óvatosak, a sérült épület romjai rájuk omlottak- írja a Tények.

A hatóságok egyenlőre nem adtak ki bővebb és részletes információt a romok alatt rekedt mentőcsapat tagjairól, azt azonban megerősítették, hogy a csapat mentőkutyája, Proteo elhunyt a váratlan balesetben.

Több magyar mentőcsapat is dolgozik a helyszínen napok óta, az itthon élő szeretteik pedig rettenetesen aggódnak, hogy nehogy hasonló tragédia áldozatai legyenek ők is. Egyenlőre szerencsére a magyar mentőcsapatról rossz hírek nem érkeztek, mindannyian jól vannak és igazi hősnek számítanak, rengeteg túlélőt sikerült megmenteniük, emberfeletti erőkkel dolgoznak. Kitartást kívánunk ezúton is nekik, a szerencsétlenül járt károsultaknak pedig mielőbbi megnyugvást és vigaszt.