Most jött! Döntött Magyarország Kormánya! Súlyosan megváltozik az egészségügyi ellátási rendszer! – Milliókat érint a hír! Ezekre a változásokra kell felkészülnünk:

Hirek Admin Tuesday 31st January 2023

Hét törvényt is módosított az országgyűlés, hogy teljesen átalakítsák a ma ismert egészségügyi rendszert. Ezekre a változásokra készülj fel! Az év utolsó ülésnapján elfogadta az országgyűlés az egészségügyi törvények módosítását, ezzel gyakorlatilag az egész ellátórendszer működése átalakul.

Mi változik még az egészségügyben? Összegyűjtöttük! Változások az egészségügyben: A nemrég megszavazott hét törvénymódosítás értelmében többek között az önkormányzatoktól az államhoz kerül a védőnői rendszer, ahogyan a háziorvosi ellátás megszervezése is.


Fokozatosan, de teljesen átalakul továbbá az ügyeleti rendszer: a jövőben a mentők szervezik majd meg az ügyeleti ellátást, a jelenleg kórházakban működő ápolási osztályok pedig átkerülnek a szociális ellátórendszerbe, ahol ezentúl szakápolási központok keretében gondoskodnak a betegekről – áll a módosítás szövegében. Változás a háziorvosi ellátásban Ha valahová hat hónapon át nem találnak háziorvost, akkor az Országos Kórházi Főigazgatóság alá tartozó újonnan alakuló Nemzeti Praxiskezelő egy általa választott háziorvossal láttatja el az adott körzet lakosait. 2023. július 1-től a háziorvosi ügyelet délután négytől este tíz óráig a járásközpontban lesz, mindig azonos helyen. Kikerült az önkormányzatok kezéből a védőnői ellátás is, ami július 1-től az állam feladata lesz.

Az önkormányzatoknak ehhez ingyen át kell adniuk a védőnői ellátásra szolgáló ingó és ingatlan vagyont. Változások az ügyeleti rendszerbenEste tíztől reggel nyolcig az eddigi ügyeleti szolgáltatók helyett az Országos Mentőszolgálat irányítja majd a betegeket.

Comments are closed.