Orbán Viktor nagy bejelentése, amire mindenki várt

Hirek Admin Tuesday 31st January 2023

Minden akadály elhárult az Európai Bizottság és Magyarország között, amely a megállapodást eddig hátráltatta – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kérdésre válaszolva a szlovákiai Kassán a V4-csúcs apropóján tartott sajtótájékoztatón.

Mint ismert, 3 ezer milliárd forintnyi EU-s támogatásról van szó, ám az EP-ben elfogadtak egy állásfoglalást, amit azt szorgalmazza, hogy fagyasszák be a támogatást.

A kormányfő szerint nincs ekkora baj. Legalábbis a dolgot csak annyival kommentálta, hogy a tárgyalások jól haladnak. Kifejtette: 17 pontból álló csomagról egyeztek meg az Európai Bizottsággal: „ők megmondták, mit akarnak”, aztán „ezeket konkretizáltuk, és ezeket végrehajtottuk”. Közölte: most azt várják, hogy a november 30-án esedékes bizottsági ülésen döntsön a testület. „Mi mindent teljesítettünk, amit vállaltunk és amiben megegyeztünk” – jelentette ki.

Megjegyezte: azóta már van tizennyolcadik igény is, de arról is megegyeztek, hogy azt is teljesítik, viszont annak a határideje márciusban lesz.

Comments are closed.