Országos GYÁSZ: Hirtelen összeesett és meghalt a a fiatal magyar sportoló, rengetegen gyászolják

Országos GYÁSZ: Hirtelen összeesett és meghalt! SZÖRNYŰ TRAGÉDIA! Most közölték a rettenetes hírt! Tragikus hirtelenséggel meghalt a fiatal magyar sportoló, rengetegen gyászolják

Negyvenhét éves korában elhunyt Lendvai Miklós egykori válogatott futballista – derül ki Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester Facebook-bejegyzéséből.

A zalaegerszegi születésű futballista a ZTE-ben lett profi játékos, majd megfordult a francia Bordeaux-nál, a svájci Luganóban, a Ferencvárosnál, játszott három belga klubban, majd a ciprusi Aris Limassolban is, mielőtt hazatért a Győrhöz, majd nevelőklubjánál fejezte be első osztályú karrierjét.

A MAGYAR VÁLOGATOTTBAN 1996 ÉS 2004 KÖZÖTT 23 ALKALOMMAL LÉPETT PÁLYÁRA, ÉS TAGJA VOLT AZ ATLANTAI OLIMPIÁN RÉSZT VEVŐ KOROSZTÁLYOS EGYÜTTESNEK IS, AMELY MÁIG UTOLSÓKÉNT LÉPETT PÁLYÁRA ÖTKARIKÁS RENDEZVÉNYEN.

Pályafutását lezárva edzőnek állt, volt a Zalaegerszeg és a Hévíz trénere is.

Halálhíréről Zalaegerszeg megyei jogú városának polgármestere, Balaicz Zoltán számolt be a Facebook-oldalán.

Lendvai edzője az olimpiai válogatottnál az újpestiek legendás támadója, Dunai Antal volt. A játékosként 1968-ban olimpiai aranyérmes, míg 1972-ben ötkarikás második Dunai lapunknak elmondta:

ABBAN A KERETBEN TÖBB VAGÁNY TÍPUSÚ FIATAL FUTBALLISTA IS SZEREPET KAPOTT, DE MIND KÖZÜLÜK LENDVAI VOLT TALÁN A LEGVAGÁNYABB.

„Megalkuvást nem tűrő játékosom volt, a legkeményebb a középpályásunk, aki a védekezésben jeleskedett elsősorban. Nem ismert elveszett labdát és mérkőzést sem.  Nagyon sajnálatos, hogy ilyen fiatalon hagyott itt minket. Több mint harminc évvel volt fiatalabb nálam, erre nem is találni szavakat”  – mondta.