Pár perce jött – Tridémia fenyeget Magyarországon, karácsony után üthet be

A tridémia jelentését sokan nem ismerik, így mindenek előtt tisztázzuk, hogy pontosan mit is jelent. A szó nem jelent mást, mint három vírus találkozását egyszerre, ami komoly járvány hullám kialakulásához is vezethet.

A szakemberek már felhívták a figyelmet erre a jelenségre, ami jelenleg Nyugat-Európában okoz fenyegetést.

A három vírus pedig, ami egyszerre találkozik nem más, mint a koronavírus, az influenza és a -főleg gyerekekre veszélyes- RSV vírus.

A tridémia megjelenését pedig azért helyezik a karácsonyt követő időszakra, mivel az ünnepek alatt nagy lesz a családlátogatások és a külföldi utazgatások ideje.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete azt ajánlja a szülőknek, hogy amennyire csak tudják, próbálják védeni gyermekeiket a vírusoktól, a három vírus találkozása ugyanis könnyen okozhat újabb világjárványt.

EGYSZERRE VÁRHATÓ AZ INFLUENZA TETŐZÉSE, AZ RSV TETŐZÉSE, ÉS NEM TUDJUK MÉG, HOGY A COVIDNAK EGY ÚJ VARIÁNSA JÖN-E. TEHÁT 3 VÍRUSTÓL IS VÁRHATÓ AZ, HOGY JANUÁRBAN, VISZONYLAG EGYSZERRE FOG SOK MEGBETEGEDÉST OKOZNI. NAGYON AJÁNLOM MINDEN SZÜLŐNEK, HOGY AMI ELLEN VAN VÉDEKEZÉS, AZ ELLEN LEGYENEK VÉDETTEK A GYEREKEK

– mondta Havasi Katalin, az egyesület elnöke.

Forrás: https://www.tudasfaja.com/par-perce-jott-tridemia-fenyeget-magyarorszagon-karacsony-utan-uthet-be/