Rendkívüli bejelentés Orbán Viktortól péntek reggel

Orbán Viktor a kormányülés és a Fidesz-KDNP frakciók évadnyitó ölése után péntek reggel a Kossuth rádiónak adott interjút.

Itt videón is követheti az eseményeket:

Az angolszászok jól ismertek a kíméletlen nyelvezetükről és kíméletlenül logikus gondolkodásukról is. Láttam azt az írást, amit Soros György publikált még a kommunizmus összeomlása után időszak elején. arról beszélt, hogy az oroszokat katonailag is le kell majd győzni egy idő után.

A közép-európaiakat kell majd erre alkalmazni, az ő áldozatukkal kell legyőzni az oroszokkal. ez a gondolkodás nem idegen az angolszász gondolkodástól. szerencsére az angolszász politika nem tette magáévá ezt a gondolkodást. A Nyugat nem szereti ha állampolgáraik egy tőlük távoli háborúban meghalnak.ami a helyzet kezelését nehézzé teszi, hogy nem tudni, mi a hadicél. Egyik oldalról sem. Ez Ukrajnára is érvényes, aki persze magát védi, de nem világos, hogy mérnek-e csapást Oroszországra, meddig akarják visszaszorítani az orosz csapatokat, mérnek-e csapást a Krímre?

A belesodródás oka nem csak az, hogy mi, nyugatiak hibás döntést hoztunk, mikor a konfliktus lokalizálása helyett összeurópai háborúvá tettük, és nem határoztuk meg, mennyi ideig tart a segítségnyújtás Ukrajnának. Így nehéz háborúzni.

A célok tisztázatlanok maradnak és mi európaiak egyre mélyebbre sodródunk a háborúba – mondta Orbán Viktor, felidézve a német példát, akik először csak sisakokat küldtek, most már a repülők vannak az asztalon. Nincs messze, mikor arról fogunk hallani, hogy békefenntartókat küld Európa Ukrajnába.

Jól látszik a számokból, hogy mennyit költ Oroszország egy évben a fegyverzetének fejlesztésére, még azt is belekalkulálva, hogy esetleg nem mond igazat. Az európai és amerikai kiadások ezt bőven meghaladják. Ma nincs a világon senkinek arra esélye, hogy a NATO-t megtámadva sikert érhessen el.A NATO védelmi szövetség, kötelességünk egymást megvédeni. ezért problémás Ukrajna NATO-tagsága, mert a NATO alapokmány kimondja, hogy háborúban álló országot nem lehet felvenni tagnak. Az viszont nincs benne, hogy egy másik ország ellen háborút indíthat a NATO. Ez védelmi és nem háborús szövetség.

Jó reggelt, Magyarország!

Jó reggelt, Magyarország!

Közzétette: Orbán Viktor – 2023. február 23., csütörtök