Rettenetes napra ébredt az ország! 33 éves korában meghalt a híres színész

Az egész színészvilágot sokkolta a hír.

41 évvel ezelőtt ezen a napon tragikus hír rázta meg a világot: 33 éves korában meghalt John Belushi színész, zenész komikus (Blues Brothers), aki A 70-es években zenész showműsorokban szerepelt, majd Dan Aykroyddal “blues testvérekké” fogadták egymást.

A Blues Brotherst először színpadon mutatták be közel 100 alkalommal, majd film készült belőle.

Belushi szerepelt még többek között az Party Zóna, A 22-es csapdája, majd a Steven Spielberg rendezte Meztelenek és bolondok című háborús komédiájában is.

Bár kétségtelenül az 1980-as Blues Brothers volt a legnagyobb sikere, Belushi utolsó filmje, az 1981-es Jó szomszédok is nagyon jó fogadtatást kapott, amelyben Vic szerepébe bújt.

Bár John Belushi halála színészi, komikus és zenészi pályafutásának hirtelen végét jelentette, nem lepte meg azokat, akik a legjobban ismerték. Mégis megrendült egésu Amerika, amikor kiderült, hogy kábítószer túladagolás vitte el. Élettelen testére 1982. március 5-én Los Angelesben, a Chateau Marmont Hotelben találtak rá, ahol előzőleg barátaival, – John Belushi Robert De Niróval és Robin Williamsszel találkozott alig néhány órával tragikus halála előtt.

John Belushi halála után több mint húsz évvel csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán.

Temetésén rengetegen búcsúztak tőle.