Sajnos el kell búcsúznunk Koós Réka szomorú bejelentése

Nem, nem történt semmi tragikus, bár mindenkinek más szint hordozza a tragikumot. Egy ember, akinek egész élete, gyermekkora fűződik egy tárgyhoz, ami édesapja tulajdona volt, s nem csak tulajdon, hanem kincs egy olyan dolog, amihez az egész család ragaszkodik nem csoda, ha végtelen szomorúsággal tölti el az embert, ha kényszerűségből el kell veszítenie.

Mert hogy kényszerűségből történt az, hogy Koós Réka kénytelen volt édesapja kedves vitárlását a Koóstolót meghirdetni a neten. Rengeteg emlék fűzi őket ehhez a kis hajóhoz, hisz gyermekkorának java részét ott töltötte. Imádják akárcsak édesapjuk a Balatont, a vitorlázást.

Ez a szeretet édesapjukról ragadt rájuk, aztán meg jött a saját gyerekük, és biztos, hogy ő is ugyanilyen imádattal fog a tóra nézni. Sajnos már a hajókázást felejteni kell. Ettől most sajnos el kell búcsúznunk nyilatkozta a Borsnak. Eredetileg meg akarta tartani. Az volt a terv, hogy megőrzik a hajót, ameddig csak lehetséges. Ám a vitorlás fenntartási költségei manapság már olyan nagyok, hogy nincs rá keret.

És nem csak fenntartási költség van, hanem pusztán azért, hogy a tó mellett parkolhasso is fizetni kell rendesen. No és közben látszik rajta, hogy nagy szükség lenne egy felújításra. Az állás közben lassacskán tönkremegy.

Nem éri meg megtartani még akkor sem, ha közben tudom, hogy a gyerekkorom és az édesapámmal kapcsolatos emlékek tépődnek ki a lelkemből a búcsúval – tette hozzá Koós Réka.