Sok nő figyelmen kívül hagyja ezt az 5, mellrákra utaló tünetet! Te ne tartozz közéjük!
Érdekességek

Sok nő figyelmen kívül hagyja ezt az 5, mellrákra utaló tünetet! Te ne tartozz közéjük!

2016 végére az Egyesült Államokban a számítások szerint 246 660 nőnél fognak mellrákot megállapítani, és közülük 40 450-en bele is fognak halni a betegségbe. Ez irtózatos adat, ezért fontos, hogy időben felismerjük azokat a tüneteket, amelyek a betegségre utalhatnak.

1. Új anyajegy(ek)

Ha szóba kerül az anyajegy és az erős napsugárzás, akkor leginkább a bőrrákra szoktunk gondolni, de új kutatások szerint a kis fekete pöttyök a mellrákkal is összefüggésbe hozhatók. Vizsgálatok alapján azt vették észre, hogy 13 százalékkal nagyobb az esélyük azoknak a nőknek, akiknek új anyajegy alakult ki a mellükön, hogy megtámadja őket a kór.

2. Folyamatos köhögés, rekedtség

Ha előrehaladott állapotban van a mellrák, áttét alakulhat ki a tüdőkben is, így a járatokat, a légutakat megtámadhatja, ezért alakul ki a szűnni nem akaró köhögés, rekedtség.

3. Változások a húgyhólyagban

A mellrák a hormonháztartásban is zavart okoz, a húgyutakat is érinti a betegség, ezért gyakran alakul ki inkontinencia, főleg köhögés, nevetés, tüsszentés esetén. A beteg gyakran kell vizeljen, amelynek időtartama is egyre inkább nőni fog.

4. Kóros fáradtság

Ez is egy gyakori tünet, ami a mellrákra utal és gyakran előfordul. Az illető sokszor érzi azt, hogy már egy lépést sem tud megtenni, annyira kimerült, gyakran van kedélyingadozása, a depresszió is előfordul. Tanulmányok szerint ez a szervezet kémiai egyensúlyának a felbomlásával van összefüggésben, amit a rák idéz elő.

5. Megmagyarázhatatlan hátfájás

Ha egy rutin orvosi vizsgálat sem tud magyarázatot adni a hátfájásra, érdemes komolyabb kivizsgálást kérni, mert előfordulhat, hogy a mellrák az oka a kellemetlen érzésnek. A daganat ugyanis kisugárzó fájdalmat okozhat a gerincben, a bordákban és a hát csontozatában.