Súlyos dolog derült ki: Ezért halt meg Fannika!

Megszólalt Fanni családja a tragédia után / Fotó: Ambarusné Balogi Melinda

Kedd este feladta a harcot Fanni szervezete: a lány volt az első, aki külföldről kapott szívet, amivel 19 boldog évet élhetett.

Nekünk ennyit adott a sors, és mi ezzel megelégszünk. Mindenre emlékezni fogunk, amit tett – mondta könnyes szemekkel Fanni édesanyja a Tények stábjának.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, néhány héttel ezelőtt Fanni rosszul lett: nehezen kapott levegőt, puffadt, víz volt a hasában és a mellkasában, a szervkilökődés utolsó fázisában járt. Leállt a szíve, hatszor kellett újraéleszteni. Aztán kedden, éppen az édesanyja születésnapjának előestéjén, Fanni szervezete végleg feladta a harcot.

Azzal tudjuk legjobban vigasztalni magunkat, hogy a Jóisten nem hagyta, hogy tovább szenvedjen, vagy hogy még többet, mint eddig. Annak örülünk, hogy 19 évig a mi lányunk lehetett” – mondta Fanni édesapja.

Ő nem akart volna így élni, nem akarta a gépeket. Én tudom, hogy ő el szeretett volna menni, mert nem szerette a szenvedést

– tette hozzá az édesanyja.

Fanni testvére teljesen összeomlott, miután nővére távozott, azonban úgy véli, hogy Fanni lelke újszülött gyermekében él majd tovább.