Szívszorító bejegyzést tett közzé az egyik magyar mentőcsapat Törökországból

A bejegyzés a 15 éves fiúról szól, akinek kiszabadításáért napokig küzdöttek a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai. Sajnos, nem volt lehetőségük hozzáférni, mert a rokona holtteste miatt voltak akadályok. Bár mindent megtettek, sajnos a fiút elveszítették.

Van egy dolog amiről nem beszéltünk, mert minket is megviselt. Drága Ali, örökre emlékezni fogunk Rád!

– Sokat hallottatok arról a 15 éves fiúról, akinek az életéért 36 órán keresztül küzdöttünk. Ali családjával egy 5 emeletes épület harmadik emeleti lakásában laktak, amikor a földrengés történt.

A ház összedőlésének a pillanatában már a lépcsőházban voltak, így az egész család 2-3 négyzetméteren helyezkedett el a végzetes pillanatban. A katasztrófa után 32 órával találtuk meg a családot egy igazán méltatlan helyzetben.

Egymáson átesve, összeszorulva, egymásba akadva, födémek által összenyomva találtunk rájuk 6-7 méter mélyen. Még éltek. Megfeszített munkával leljutottunk hozzájuk, de ami ott fogadott minket arra nincsenek szavak.

A gyermek haldokló édesapja elzárta a testével az utat Alihoz és testvéréhez. Rajta tudtuk, hogy nem tudunk segíteni, így kerülőutat kerestünk és szép lassan elértük a gyermeket, akinek idő közben a lánytestvére is meghalt.

A negyedik rokonuk Alin feküdt, de ő az élettel összeegyeztethetetlen sérülései miatt azonnal meghalhatott.